Schiphol laat reizigers op afspraak door beveiliging gaan

Reizigers in de vertrekhal van Schiphol op 31 juli, de drukste dag van het jaar voor de luchthaven.
ANP Reizigers in de vertrekhal van Schiphol op 31 juli, de drukste dag van het jaar voor de luchthaven.
Schiphol houdt de komende twee weken een proef waarbij reizigers op afspraak door de beveiliging kunnen. Met de zogenoemde Personal Security Pass hoef je niet in een lange rij te staan aanschuiven. De luchthaven wil reizigers op deze manier de garantie geven dat ze hun vlucht halen.

Reizigers kunnen tot 11 december een tijdstip reserveren bij de beveiliging, maar moeten dan wel aan strikte voorwaarden voldoen: de vlucht moet naar een van de Schengenlanden gaan en wel tussen 10 en 13.30 uur. Reserveren kan via een app of de website, is gratis en kan vanaf vier dagen voor de vlucht.

Wachttijden verminderen

Het experiment is bedoeld om "de reiservaring op Schiphol te verbeteren en de wachttijden te verminderen". Er is in eerste instantie gekozen voor een periode van twee weken. "We willen daarin kijken hoe het loopt en tegen welke problemen we eventueel aanlopen. Als het goed gaat, is het de bedoeling dat de proef wordt verlengd", aldus een woordvoerder van Schiphol.

De luchthaven heeft eerder andere dingen uitgetest om de veiligheidschecks van de bagage te versnellen. "We zijn er steeds mee bezig hoe we dit proces beter voor elkaar kunnen krijgen. Dit is één van de ideeën".

De luchthaven keek het idee af bij musea en pretparken als Disneyland Parijs. Daar is het reserveren van een tijdslot al jaren in zwang.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Charel Jansens

    Bij Ryan air kan je deze op optie mits betaling reeds gebruiken ,zie op hun website.

  • Jurgen Van Den Bergh

    Kom gewoon optijd en je hebt geen probleem aan de security.

  • Georges Vande Velde

    Het is zodanig ver gekomen dat men een vliegtuigticket koopt,drie uren vooraf op de luchthaven aankomt en binnen de luchthaven zodanig gehinderd wordt door de diverse controles dat het risico bestaat uw vlucht te missen! Wie is hiervoor verantwoordelijk toch zeker de passagier niet of gaan ze alles afwentelen op de verbruiker.!