Het legendarische Hotel Memling, begin jaren '60, toen al een toevluchtsoord voor het boordpersoneel van de Sabena-vluchten op Kinshasa.
Volledig scherm
PREMIUM
Het legendarische Hotel Memling, begin jaren '60, toen al een toevluchtsoord voor het boordpersoneel van de Sabena-vluchten op Kinshasa. © RV

Sabena bestaat nog steeds... als hotel in Kinshasha: het verhaal van het legendarische Hotel Memling

Sabena leeft nog steeds... als roemrucht hotel in Congo. Geloof het of niet, maar bijna 20 jaar (!) na het faillissement van onze nationale vliegmaatschappij vaart ‘Hotel Memling’ in Kinshasa nog steeds onder de officiële Sabena-vlag. Verhaal van een oord dat vooral bij het Sabena-personeel uitgroeide tot een legende, met gesmokkelde krokodillen, fooien van een maandloon én geïmproviseerd entertainment: “Omdat de kamers geen televisie en zelfs geen radio hadden, organiseerden we dan maar een travestieshow.”

3 reacties

 • Ronald De Smet

  3 weken geleden
  Het ware verhaal van de Memling na het Sabena faillissement is gans anders. Ik heb er een jaar lang een appartement gehad en veel gezien en gehoord. Dit gebouw had twintig jaar geleden moeten verkocht worden, nu is het goed voor afbraak.
 • Christoph Van Daele

  3 weken geleden
  Enkel maar erg goeie herinneringen aan de Memling..Good old Sn days..
 • Eduard Willems

  3 weken geleden
  Daar heb ik een maand verbleven.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"