Ryanair schrapt tot 30 vluchten door staking Ierse piloten

REUTERS
De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair verwacht dat morgen iets meer dan een kwart van haar in Ierland gebaseerde piloten zal staken. Ze moet daardoor tot 30 van 290 vluchten van en naar Ierse luchthavens schrappen, zo laat Ryanair weten. Er worden alleen vluchten geannuleerd op routes tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De vluchten van en naar het Europese vasteland zullen volgens Ryanair niet getroffen zijn.

In Ierland gebaseerde piloten stemden begin juli met overgrote meerderheid voor acties. Ze zijn het onder meer niet eens met de manier waarop hun werkgever piloten over de andere Europese bases verdeelt.

De last-minute gesprekken van deze namiddag tussen de directie van Ryanair en de Ierse pilotenvakbond Forsa zijn op niets uitgedraaid. Dat meldt de budgetvlieger woensdag via Twitter. De staking van morgen gaat zoals verwacht gewoon door. Ryanair schat dat 27 procent van haar in Ierland gebaseerde piloten niet aan het werk zal gaan.

België

Ook elders in Europa roert het personeel zich steeds meer tegen Ryanair. Zo kondigden vakbonden uit vier Europese landen, waaronder België, vorige week een gecoördineerde staking aan. Op 25 en 26 juli zullen stewardessen en stewards van Ryanair het werk neerleggen in België, Portugal en Spanje. Italië doet ook mee op 25 juli. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden en vragen dat vakbonden zouden worden erkend.

Nog vorige week stelden stewardessen, stewards en grondpersoneel van Ryanair uit heel Europa een gemeenschappelijke eisenbundel op voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden, het 'Ryanair Crew Charter'. Ook daar werd gedreigd met acties, indien Ryanair niet op de eisen ingaat. 
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Joske Martens

    We kunnen dat alleen maar toejuichen voor de onze gezondheid. Minder CO2 uitstoot met hopen.

  • Frankske Uytenbroeck

    Goed. Bedrijven als Ryanair zijn degoutant. Werknemers zo veel als mogelijk uitwringen, om aandeelhouders nog rijker te maken dan ze al zijn. Dit gevoed door andere werkmensen die dit systeem steunen om een beetje geld te besparen op hun eigen vakantie.