Ryanair pakt uit: tientallen bestemmingen voor nog geen vijf euro

Photonews
Barcelona, Madrid, Boedapest, Kopenhagen, Rome, Venetië,... Droombestemmingen voor een citytrip genoeg, en met Ryanair kan u er voor slechts 4,89 euro naartoe vliegen. De straffe deals kaderen in de Ryanair Cyber Week, een week waarin u als consument om de oren geslagen wordt met superpromoties. De tientallen bestemmingen die Ryanair op deze manier aanbiedt, vindt u hier. Noem het gerust een voorsmaakje voor Black Friday.

Enige voorwaarden zijn dat u vandaag bestelt en dat u uw reis tussen 1 december en 28 februari boekt. Let wel: de scherpe prijs geldt niet voor elke dag in die periode. Maar met enig zoekwerk vindt u wel ook een terugvlucht voor 4,89 euro.

Vergeet echter niet dat de algemene regels van Ryanair blijven gelden. Als u voor nog geen vijf euro wil reizen, mag u dus enkel een kleine tas meenemen. Voor elk extraatje dient bijbetaald te worden. Twee stuks handbagage kosten 6 euro, voor bagage tot tien kilo dient 8 euro opgehoest te worden. Wie nog meer wil meenemen, ziet de rekening oplopen tot 25 euro. En u regelt alles best online, anders wordt het nog een stuk duurder.

Beperkt aantal
“Ryanair zal ook nooit een volledig vliegtuig aan deze condities laten vertrekken”, aldus luchtvaartexpert Luk De Wilde. “In de praktijk profiteert per vlucht slechts een beperkt aantal reizigers, de rest betaalt wel de volle pot. De luchtvaartmaatschappij zal dus zeker niet zijn broek scheuren aan deze stunt.”

Op 28 september legden de piloten en het cabinepersoneel van Ryanair in ons land nog het werk neer. Ze staakten toen om hun werkgever te dwingen zich te schikken naar de Belgische arbeidswetgeving. Ook in andere landen trokken de vakbonden aan de alarmbel. “Dit is een gevolg van die stakingen”, zegt transporteconoom Eddy Van de Voorde. “Ryanair kon een marketingcampagne wel goed gebruiken.”
75 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van loo kris

  Niemand verplicht jullie met Ryanair te vliegen maar swat schaf ze allemaal af

 • Freddy De Vos

  Ten koste van hun personeel zeker? Tijd om te staken mannen!

 • JEAN-PIERRE RIBOT

  Dit zijn stunts, daarna wordt de totale rekening gepresenteerd. Moest ik O’Leary zijn zou ik nadenken over betaal-wc op de vliegtuigen en bijkomend stoelgeld (zozls in de kerk, Ierland is toch een zeer katholiek land), en waarom ook niet na het verkonfigen van de veiligheidsvoorschriften ook nog een offerande invoeren ten voordele van de aandeelhouders.

 • Denis Van den broeck

  Als die hun kortingen maar houden.

 • Willem Den Herder

  200 man op een vliegtuig aan 5 € dat maakt 1000€. Voor die prijs kan een vliegtuig niet naar Budapest. Piloten en cabinepersoneel betalen, brandstofkosten en landingsrechten ... enz. Ofwel worden mensen uitgebuit ofwel zitten er mensen op de vlucht die veel meer betalen. Dan is her pure discriminatie. Niemand zou deze vluchten mogen nemen. Zij die dit doen maken zich schuldig aan uitbuiting.