Ryanair kondigt “nieuwe zomerroutes” aan van en naar België

Beeld ter illustratie, Ryanair.
Photo News Beeld ter illustratie, Ryanair.
De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair heeft voor het volgende zomerseizoen vier nieuwe verbindingen aangekondigd van en naar België. Helemaal nieuw zijn die routes echter niet: ze worden eigenlijk al eind deze maand, bij het begin van het winterseizoen, opgestart. Dat bleek vandaag tijdens een persconferentie van Ryanair-marketingdirecteur Kenny Jacobs in Brussel. Hijzelf sprak van "nieuwe zomerroutes", en op die manier klopt de aankondiging wel.

Het gaat om drie bestemmingen vanop Brussels Airport - Catania (Sicilië), Krakau (Polen) en Sevilla (Spanje) - en één route vanuit de luchthaven van Charleroi - Tel Aviv (Israël). Die zal je dus vanaf eind oktober het hele jaar rond kunnen boeken.

Tijdens het volgende zomerseizoen zal Ryanair op 105 bestemmingen vliegen vanuit België, goed voor naar eigen zeggen 9,1 miljoen passagiers op jaarbasis. De vluchten genereren volgens de marketingdirecteur 6.800 directe en indirecte banen op Zaventem en Charleroi.

Didier Lebbe van de christelijke vakbond merkte in de marge van de persconferentie wel op dat er bijna geen Belgen meer zijn tussen de in België gebaseerde stewardessen en stewards.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter maas

  Nieuwe? Ze sluiten er ook vanaf ze meer moeten betalen. Verbinding Düsseldorf (Weeze) naar Tenerife binnenkort gedaan!

 • Tina Colpaert

  De zomer is voorbij hé gasten!!!

 • joseph vaneygen

  Oostende?

 • Marc Rooms

  Als de security een tand bijsteekt. Ook de pas controle op den B. De verkeersleiders niet staken. De bagagisten hun werk doen en niet staken. Het Brussel verkeer uw toelaat er te geraken. En de migrante terroristen geen bommen plaatsen. Dit is Brussel airport !

 • johan bogaerts

  Vakbond mss eens nadenken waarom! Je mag al blij zijn met job? En je moet nergens gaan werken vrije wil toch om te solliciteren