Ryanair heeft prijzen verlaagd om vliegtuigen naar Catalonië te vullen

AFP
Lagekostenmaatschappij Ryanair zegt dat ze de tarieven voor vluchten naar Catalonië met 30 procent heeft moeten verlagen om de vliegtuigen vol te krijgen. De politieke crisis in de regio schrikt reizigers af, stelde CEO Michael O'Leary tijdens een persconferentie in Madrid. Hij noemde de situatie in Catalonië "een grote uitdaging" voor Ryanair.

Ryanair ging naar eigen zeggen in oktober over tot de prijsverlaging, toen in Barcelona massabetogingen plaatsvonden na het onafhankelijkheidsreferendum. De Spaanse politie had met harde hand gereageerd op die volksraadpleging, dat door de regering in Madrid verboden was. De toestand maakte vooral weekendtoeristen uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland nerveus, stelde O'Leary.

Eerder was al gebleken dat de politieke crisis de toeristische sector in Catalonië geen deugd doet. De omzet van de sector daalde met 10 tot 15 procent. En ook de rest van de economie liep schade op: honderden bedrijven verhuisden hun zetel naar plaatsen buiten Catalonië uit vrees voor juridische onzekerheid. De bank BBVA berekende dat in Catalonië dit jaar 35.000 arbeidsplaatsen minder gecreëerd zullen worden dan mocht de politieke crisis niet bestaan. 
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • JAN OOMS

  Heeft niet veel met de afscheiding te maken maar meer met het feit dat ze in Barcelona private verhuur via Airbnb etc verboden hebben en het verzet van Podemus tegen touristen in het algemeen.

 • paul lemmens

  dan is de ganse heisa toch goed voor iemand

 • jan wuyts

  Toch op de hoede blijven als de vos de passie preekt !!!

 • Edwine Van der Hoeven

  Prijs verlaagd : nu moet je met 2 personen in 1 stoel zitten zeker ?

 • Gerard Braeckmans

  Normaalste zaak van de wereld. Zo werkt de economie.