Louis-Philippe Loncke bij een eerder avonturier.
Volledig scherm
Louis-Philippe Loncke bij een eerder avonturier. © BELGAONTHESPOT

Rugzak van 65 kilo, tocht van 500 kilometer: Belg (41) steekt als eerste mens ooit zonder begeleiding Tasmanië over

De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke, in 2016 nog verkozen tot 'European Adventurer of the Year', is toe aan een nieuw huzarenstukje. De man wil als eerste mens ooit te voet Tasmanië oversteken in de winter, zonder begeleiding. Deze ochtend is hij "zijn moeilijkste avontuur ooit" gestart.

48 reacties

 • glenn wouters

  4 jaar geleden
  Het is geen wandeling in het park. Over 12km kan je gemakkelijk een ganse dag doen,. Je kan niet doorstappen zoals je op de dijk aan zee kan doen. Als je een gemiddelde haalt van 2 km per uur ben je al stevig bezig.
 • machteld vandenbroecke

  4 jaar geleden
  respect voor iemand die zijn dromen najaagt! ik wens hem veel succes
 • roger cam

  4 jaar geleden
  10 kg bijkomen en dan nog eens een rugzak van 65kg? Da's 75 kg extra dat uw lichaam moet dragen. Om te beginnen, die 65 kg krijgt ge nooit alleen op uw rug, laat staan dat ge er nog maar 100 hoogtemeters moet doen, ge blijft staan waar ge wil vertrekken. Niet overdrijven met getallen hé reporterke!
 • mario deridder

  4 jaar geleden
  Klinkt indrukwekkend maar is het niet...12,5 km per dag stelt niet zo veel voor. Is maar een paar uur wandelen per dag. Daarna gans de dag uitrusten en van de natuur genieten...En 65kg snijdt behoorlijk in je schouders ja maar dat gewicht wordt minder naarmate de tocht vordert. En zoals gezegd..is maar een uurtje of 3 of minder per dag. En zonder begeleiding? Die mens heeft heus wel een sluitend back up plan hoor in geval van nood. Heb mensen al veel straffer dingen weten doen...
 • Peter Thys

  4 jaar geleden
  ik hoop voor hem dat het lukt,in dat geval ben je een held.Maar gaat het fout dan ..................................Trouwens als natuurliefhebber houdt die wel zijn vuilnis bij en gooit hij dat niet weg!