Archiefbeeld. File op de A7 nabij Valence.
Volledig scherm
Archiefbeeld. File op de A7 nabij Valence. © BELGAIMAGE

Rood weekend op de weg richting zuiden, ook vertragingen op terugweg mogelijk

De verkeersprognose op de Europese wegen voor dit weekend voorspelt erg moeilijk verkeer (rood) zuidwaarts en hier en daar de eerste vertragingen terug noordwaarts in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Dat meldt mobiliteitsvereniging Touring.

2 reacties

 • Luc Holvoet

  7 maanden geleden
  Met heel veel pijn in het hart blijven wij dit jaar ook thuis in ons Belgenlandje waar inderdaad de zon ook schijnt maar er helaas niets te zien valt.
 • URBAIN CELIS

  7 maanden geleden
  mensen, mensen toch, blijf nu eens voor die ene keer thuis of in Belgie, hier schijnt ook de zon
 1. “Boete tot wel 9.000 euro” voor Nederlandse (17) die met nepcoronatest vliegtuig in wilde

  “Boete tot wel 9.000 euro” voor Nederland­se (17) die met nepcorona­test vliegtuig in wilde

  Een Nederlands meisje van 17 jaar oud dat vorige week in Zwitserland werd opgepakt omdat ze haar quarantaine wilde ontvluchten met een nepcoronatest, moet zeer waarschijnlijk diep in de buidel tasten. Dat meldt de openbaar aanklager van het Zwitserse jeugdstrafrecht aan het Algemeen Dagblad (AD). Op het negeren van de quarantainevoorschriften staat doorgaans een flinke geldboete tot maximaal 10.000 Zwitserse frank, omgerekend ruim 9.000 euro.
 2. Wilmès pleit voor gecoördineerde aanpak van grensbeheer in Europa: “Gezien de opkomst van varianten van essentieel belang”
  19

  Wilmès pleit voor gecoördi­neer­de aanpak van grensbe­heer in Europa: “Gezien de opkomst van varianten van essentieel belang”

  Minister van Buitenlandse en Europese Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft tijdens een videoconferentie met haar ambtsgenoten gepleit voor een harmonisering van de grensregels in de EU. “We zouden er veel baat bij hebben als we onze regels voor de toegang tot het grondgebied zoveel mogelijk zouden harmoniseren, bijvoorbeeld wat test- en quarantaineverplichtingen betreft”, zei de vice-eersteminister.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten