Rome verbiedt nepgladiatoren die toeristen lastigvallen

REUTERS
De nepgladiatoren die in de buurt van het Colosseum en andere hotspots in Rome toeristen lastigvallen, mogen hun boeltje pakken en een ander beroep zoeken. Het stadsbestuur kondigde vandaag een permanent verbod aan. 

De maatregel maakt deel uit van een nieuw politiereglement. In het verleden werden deze gladiatoren al enkele keren verbannen, maar dat gebeurde met tijdelijke decreten die vaak niet eens nageleefd werden.

De manier waarop deze gladiatoren te werk gaan - voor foto's poseren met plastic zwaarden, helmen en schilden - wordt beschouwd als goedkoop en vernederend voor de omgeving rond het Colosseum.

Daarnaast liggen ze onder vuur omdat ze tientallen euro's vragen voor een enkele foto en vaak agressief reageren als ze een fooi krijgen die in hun ogen te laag is.

Het nieuwe politiereglement verbiedt het ook om in de Trevi- en andere fonteinen te duiken, of op straat alcohol te drinken na 11 uur 's avonds. 

AP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  Dat zijn dernier gladiatoren of praetorianrn maar ordinaire pretentie-hanen. Waarom kan de stad dan niet een ECHTE groep gladiatoren inhuren voor dit soort fotomomenten. Het is toch een deel van hun geschiedenis...

 • guido vermeyen

  Plastieken zwaarden ! Slaan ze daarmee op de toeristen hun hoofd als ze niet betalen ?

 • Norbert Bauwens

  Eindelijk……………….

 • Kris Platteau

  Dat zijn geen gladiatoren maar praetorianen, de keizerlijke wacht.