Chef-kok Roger van Damme. Foto rechts: een overstroomd Durbuy, vorige donderdag.
Volledig scherm
Chef-kok Roger van Damme. Foto rechts: een overstroomd Durbuy, vorige donderdag. © HLN - BELGA

Roger van Damme wil dit weekend z’n Désirée in zwaar gehavend Durbuy heropenen: “Een koppel dat bij me werkt, kon nog niet tot bij hun huis”

Chef-Kok Roger van Damme wil dit weekend zijn door de overstromingsramp vernielde restaurant Désirée in het zwaar getroffen Durbuy heropstarten. Op vrijdag bakt hij wafeltjes voor zijn buren, een dag later wil hij met een beperkte menukaart zijn desserts serveren. “Een koppel dat bij mij werkt, kon nog niet tot bij hun huis. Het is van de buitenwereld afgesloten”, zei hij aan HLN LIVE.

14 reacties

 • Anneke Baeyens

  2 maanden geleden
  Wij zijn er paar dagen geleden ook geweest, niet als ramptoerist maar omdat we al lang geleden daar vakantie hadden geboekt. We hebben tot zondag gedacht om tot stadje te rijden, speciaal niet blijven rondhangen waar ze aan het opruimen waren..maar niet iedereen was tevreden dat we er passeerden.. Verderop een pizza gegeten en een expo bezocht (heel vriendelijk in expo), zullen daar inderdaad op termijn toeristen nodig hebben voor nieuw inkomen..
 • Jean Schepens

  2 maanden geleden
  de typische denkwereld van diezelfde typische zelfstandige ; kassa, kassa ; NONKELJEAN
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Durbuy is NIET Coucke alleen, sommige (hotel/restaurant)zaken hebben enkel schade op de benedenverdieping. Als de keuken op het 1e staat, kunnen zij nog opendoen. En bij anderen helpen kennissen en stad om op te kuisen. En ja nog anderen hebben zware schade. Maar na een rotjaar door COVID en deze ramp moeten sommigen wel verder om inkomsten binnen te halen. Ga er niet om de ramptoerist uit te hangen en de opkuiswerken blokkeren/bespioneren, maar je kunt er gerust nog verblijven, eten en drinken.
 • Walter Van Criekinge

  2 maanden geleden
  Mensen, al eens gedacht aan de mensen die daar hun brood moeten verdienen?
 • Desmet Carine

  2 maanden geleden
  Ik snap dat je zo snel mogelijk wilt heropstarten en niet de pakken wilt blijven zitten , maar jij en M Coucke hebben financiele reserve. Ik denk dat de meeste mensen dit willen maar gewoon NIET ,meer kunnen omdat ze geen reserves meer hebben omwille vd coronacrisis en nu die enorme schade erbij en zo NIET meer kunnen :(