BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Rijpaden aangevraagd voor nieuwe nachttreinen: Berlijn, Perpignan en Praag

Zowel Moonlight Express als European Sleeper heeft de nodige rijpaden aangevraagd om in de lente van volgend jaar nachttreinen te kunnen laten rijden van en naar Brussel. Dat hebben beide ondernemingen, die hun plannen begin april bekendmaakten, maandag bevestigd. Er zijn rijpaden aangevraagd voor nachttreinen richting Berlijn, Perpignan en Praag.

4 reacties

 • Johan De Cauwer

  2 maanden geleden
  Het zal ongetwijfeld allemaal wel kloppen, maar de idee dat de sporen in de nacht overbelast zijn komt mij alvast eigenaardig over. Die rijpaden zouden met andere woorden een formaliteit moeten zijn. Of zijn er zoveel gereserveerd die niet gebruikt worden?
 • Claude Van Daele

  2 maanden geleden
  Waarom niet de auto-nachttrein terug invoeren Is ecologischer dan zelf rijden en voor elektrische auto's, die tijdens de nacht zouden kunnen laden, een oplossing om snel en eenvoudig lange trajecten te overbruggen Een goed en rustig begin van elke vakantie
 • ERIC BAUWELINCKX

  2 maanden geleden
  zou schitterend als de prijzen ook meevallen, nu zijn de vliegtuigen de goedkooptste manier om "ver" te reizen
 • Frank Waeghe

  2 maanden geleden
  Heel mooi initiatief.
 1. Jonge ondernemers plannen luxueuze nachttrein tussen Brussel en Berlijn: “Moonlight Express wordt een beetje als tijdreizen”
  PREMIUM
  Brussel

  Jonge onderne­mers plannen luxueuze nachttrein tussen Brussel en Berlijn: “Moonlight Express wordt een beetje als tijdreizen”

  Stel je een nachttrein voor die net zo is ingericht als een hotel. In de coupés vind je geen zitplaatsen, maar wel comfortabele bedden. Je kan er aperitieven in de bar en dineren in het restaurant. Dat is de droom die jonge ondernemers Louis De Jaeger (27) en Louis Lammertyn (33) trachten waar te maken. Als alles goed verloopt, rijdt hun Moonlight Express vanaf april 2022 tussen Brussel en Berlijn. “We willen iedereen verleiden met ons concept: van klimaatbewuste jongeren tot nostalgische babyboomers”, vertellen ze.