BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Rijpaden aangevraagd voor nieuwe nachttreinen: Berlijn, Perpignan en Praag

Zowel Moonlight Express als European Sleeper heeft de nodige rijpaden aangevraagd om in de lente van volgend jaar nachttreinen te kunnen laten rijden van en naar Brussel. Dat hebben beide ondernemingen, die hun plannen begin april bekendmaakten, maandag bevestigd. Er zijn rijpaden aangevraagd voor nachttreinen richting Berlijn, Perpignan en Praag.

4 reacties

 • Johan De Cauwer

  3 weken geleden
  Het zal ongetwijfeld allemaal wel kloppen, maar de idee dat de sporen in de nacht overbelast zijn komt mij alvast eigenaardig over. Die rijpaden zouden met andere woorden een formaliteit moeten zijn. Of zijn er zoveel gereserveerd die niet gebruikt worden?
 • Claude Van Daele

  3 weken geleden
  Waarom niet de auto-nachttrein terug invoeren Is ecologischer dan zelf rijden en voor elektrische auto's, die tijdens de nacht zouden kunnen laden, een oplossing om snel en eenvoudig lange trajecten te overbruggen Een goed en rustig begin van elke vakantie
 • ERIC BAUWELINCKX

  3 weken geleden
  zou schitterend als de prijzen ook meevallen, nu zijn de vliegtuigen de goedkooptste manier om "ver" te reizen
 • Frank Waeghe

  3 weken geleden
  Heel mooi initiatief.
 1. Jonge ondernemers plannen luxueuze nachttrein tussen Brussel en Berlijn: “Moonlight Express wordt een beetje als tijdreizen”
  PREMIUM
  Brussel

  Jonge onderne­mers plannen luxueuze nachttrein tussen Brussel en Berlijn: “Moonlight Express wordt een beetje als tijdreizen”

  Stel je een nachttrein voor die net zo is ingericht als een hotel. In de coupés vind je geen zitplaatsen, maar wel comfortabele bedden. Je kan er aperitieven in de bar en dineren in het restaurant. Dat is de droom die jonge ondernemers Louis De Jaeger (27) en Louis Lammertyn (33) trachten waar te maken. Als alles goed verloopt, rijdt hun Moonlight Express vanaf april 2022 tussen Brussel en Berlijn. “We willen iedereen verleiden met ons concept: van klimaatbewuste jongeren tot nostalgische babyboomers”, vertellen ze.
 2. Jean-Marie Dedecker vindt achterpoortje om terrassen in Middelkerke legaal te plaatsen vanaf 1 mei: “Absurde regels dwingen me de grenzen van de wet op te zoeken”
  MIDDELKERKE
  365

  Jean-Ma­rie Dedecker vindt achter­poort­je om terrassen in Middelker­ke legaal te plaatsen vanaf 1 mei: “Absurde regels dwingen me de grenzen van de wet op te zoeken”

  Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om toch vanaf 1 mei horecaterrassen te plaatsen. Dat zegt de burgemeester enkele uren voor de persconferentie van het Overlegcomité. “De volledige zeedijk wordt zo openbaar domein en we plaatsen zelf extra tafels en stoelen”, legt Dedecker uit. De lokale horeca reageert positief.
 1. Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek