"Eén keer per maand vlieg ik nog terug naar België waar mijn eenmanszaak is gevestigd, da’s makkelijker voor de administratie. Maar hier in Ibiza voel ik me thuis in een progressieve gemeenschap die gepassioneerd is door nieuwe technologie", zegt Patrick Scheire.
Volledig scherm
PREMIUM
"Eén keer per maand vlieg ik nog terug naar België waar mijn eenmanszaak is gevestigd, da’s makkelijker voor de administratie. Maar hier in Ibiza voel ik me thuis in een progressieve gemeenschap die gepassioneerd is door nieuwe technologie", zegt Patrick Scheire. © Jan De Meuleneir / Photo News

REPORTAGE. Zij wisselden Vlaanderen voorgoed in voor Ibiza: “De zon, de sfeer, de mensen... nergens beter om oud te worden”

Ze zijn met velen, de Vlamingen die hun hart verloren op Ibiza, maar toch elk jaar weer met lood in de schoenen, de vuile was en goed getrainde kuitspieren na al dat dansen weer naar huis vliegen. Dat hoeft niet zo te zijn. Wij spraken met vier Vlamingen die hun droom waarmaakten: Ibiza 24/7, het hele jaar door.

16 reacties

 • Carlo Everaert

  4 maanden geleden
  Haha... dan is Thailand nog beter: lekker eten, even mooie stranden, altijd warm, goede gezondheidszorg, vriendelijke mensen en... betaalbaar.
 • Bruno Peeters

  4 maanden geleden
  Ja we betalen veel belastingen, maar we krijgen veel in de plaats, sociale zekerheid top, prachtige steden zoals Gent, Brussel, Antwerpen, alles kortbij, Ziekte?? de beste behandeling ter wereld. Matig klimaat ,waar velen dankbaar voor zijn Iedereen die wil werken verdient een mooi loon in Belgie
 • Hilde Weymeersch

  4 maanden geleden
  Voor geen geld ter wereld zou ik daar willen wonen. Is het daar zoveel beter dan hier. Die hitte alleen al.
 • Marc verschaeren

  4 maanden geleden
  Was , maar das reeds decennia geleden . Er zijn betere alternatieven , bv een Grieks eiland ! . Daar kan het nog 10 jaar duren voor we alles verwoest hebben zoals op Ibiza .
 • Hannelore Kerremans

  4 maanden geleden
  Een droom voor velen...maar je moet er de centjes voor hebben.