Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Pieter-Jan Vanstockstraeten (Photonews)

REPORTAGE. Op Mallorca doen toeristen al waar u en ik van dromen: vakantie vieren. "Maar die Instagram-foto posten we toch maar niet”

Dos cervezas, por favor: hoe lang is het geleden dat u dát kon bestellen? Op Mallorca zijn er voor het eerst in lange tijd weer toeristen — al vragen die eerder ‘zwei Bier’. Deze paasvakantie doen zowat 40.000 Duitsers op het Spaanse eiland waar velen van dromen: zonnetje op het hoofd, tenen in het zand, pintje in de hand. Wij reisden de Duitsers achterna, en gingen na hoe het toerisme er probeert recht te krabbelen. "Hier kunnen we eindelijk weer een beetje genieten", vertellen de toeristen. Met een béétje eerlijke schaamte: "Die Instagram-foto posten we deze keer toch maar niet.”

29 reacties

 • Thomas Vandevelde

  1 week geleden
  Wij reisden de Duitsers achterna? Zoeken jullie nog volk op de redactie om essentiële reizen te doen? Kost en inwoon in men buitenverblijf op Mallorca, helaas heb ik een geldige reden nodig om te reizen
 • Ferdinand Wuytack

  1 week geleden
  Die Duitsers op Mallorca is een van de redenen waarom ik na eenmaal er nooit meer terugkeer. Geen manieren in het hotel en op het strand. Luiddruchtig de terassen inpalmen en bier zuipen.
 • Marc Geerts

  1 week geleden
  Ik woon al meer dan 5 jaar in Spanje, je mag 2 x raden welke vakantiegangers de opgelegde regels niet volgen...inderdaad, de Duitsers en de Engelsen. Meer nog, zij vertikken het om maar 1 woord Spaans over hun lippen te laten rollen.
 • Marc Van Leeuwen

  1 week geleden
  Raar, dat ze doen alsof dit alleen geldt voor Mallorca en de Duitsers, want aan de Costa del Sol, is ook alles open sinds juni 2020. Niet-essentiele winkels, kappers en horeca (binnen- en buiten) open tot 21.30u. Nu met de Semana Santa zelfs op zon-en feestdagen. (do not try this at home). Maar alle landen en zeker Belgie houden graag de angstzaaierij en controle op het volk gaande en het geld van de bevolking in eigen schatkist.
 • stephanie huys

  1 week geleden
  Heinrich Wolf, eens beter informeren voor je onzin uitkraamt. Mallorca is orange voor de britten, dus niks quarantine en testen !
 1. Al 15 Nederlanders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten
  2

  Al 15 Nederlan­ders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten

  Al zo’n vijftien Nederlanders zijn naar Servië gereisd om daar tegen corona gevaccineerd te worden. Het ex-Joegoslavische land kampt met een vaccinoverschot en ent daarom ook buitenlanders in. Een reisbedrijfje uit Eindhoven verzorgt voor geïnteresseerden de vlucht, het verblijf en nodige Servische paperassen. Kanttekening bij het verhaal: Servië zet Russische en Chinese vaccins, dewelke nog niet door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zijn goedgekeurd.
 2. Nog nooit zo’n lange periode zonder corrida's: Spaanse vechtstierenfokkers op rand van faillissement
  12

  Nog nooit zo’n lange periode zonder corrida's: Spaanse vechtstie­ren­fok­kers op rand van faillisse­ment

  De coronapandemie in Spanje spaart ook de sector van de stierengevechten allerminst. Sinds Europa vorige lente in lockdown ging, zijn de arena’s desolate plekken. Zo’n lange periode zonder stierengevechten is ongezien in de Spaanse geschiedenis. Zelfs in oorlogstijd gingen de corrida’s door, weet InSpanje. De vechtstierenfokkers dreigen door de stilstand massaal financieel kopje-onder te gaan.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug