Snowboardleraar Bart Van Hombeeck en zijn zoontje Marcel. “Ons spaargeld vliegt erdoor, maar ik kan mijn zoon van anderhalf wel leren snowboarden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Snowboardleraar Bart Van Hombeeck en zijn zoontje Marcel. “Ons spaargeld vliegt erdoor, maar ik kan mijn zoon van anderhalf wel leren snowboarden.” © Joel Hoylaerts/Photo News

REPORTAGE. Kalmste krokusvakantie ooit voor Belgen in Oostenrijk: “Hier blijven pistes leeg, terwijl Baraque Fraiture bomvol staat om met z’n allen op een krap weitje te gaan sleeën”

Deze winter nog op de latten? Die hoop smelt als sneeuw voor de zon nu het verbod op niet-essentiële reizen opnieuw is vooruit geschoven. In de skigebieden is het ondertussen ijzig stil. Geen gekraak van snijdende ski’s in de sneeuw, geen klinkende schnaps-glaasjes, geen Anton uit de boxen. Belgen in Oostenrijk staan voor de kalmste krokusvakantie ooit. “Het lijkt hier wel een spookstad. Zò stil”, vertellen ze.

13 reacties

 • Daisy De Smedt

  3 weken geleden
  Normaal hadden we vandaag aangekomen in Wagrain. Onze jaarlijkse skivakantie, kijk elk jaar naar uit. Helaas dit jaar nada. Maar in hier België komen we soms enorm veel mensen tegen tijdens onze boswandeling zonder mondmaskers, inclusief mezelf. En wandelen doe je veel trager dan skiën, soms denk ik wat is nut van thuisblijven.
 • michèle defraigne

  3 weken geleden
  Wij komen af van zodra het mag/kan ... wat hebben we die skivakanties (vorig jaar en dit jaar) gemist !
 • Steven Chrissens

  3 weken geleden
  Het probleem zijn die buitenlandse varianten!!
 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  Inderdaad, in de Belgische bossen is het op de koppen lopen. Dat kan geen kwaad...
 • Severine Cap

  3 weken geleden
  Als ik dit zo lees, krijg ik toch goesting om de eerste keer in mijn leven eens op de latten te gaan staan eigenlijk! Ik hou van de bergen, maar ga er enkel in de lente en in de zomer heen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king