Exclusief voor abonnees

REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen

Veel discipline tijdens heenreis, nonchalance slaat toe op weg naar huis

Een beetje beangstigend zo'n bomvol vliegtuig, maar tijdens de ochtendvlucht van Brussel naar Rome verloopt alles naar wens.
Photo News Een beetje beangstigend zo'n bomvol vliegtuig, maar tijdens de ochtendvlucht van Brussel naar Rome verloopt alles naar wens.
Vliegen in tijden van corona: experts zweren dat het veilig is, maar welk gevoel overheerst wanneer je opeengepakt met volslagen vreemdelingen door het luchtruim klieft? Blijft de discipline ook na de check-in overeind of vallen op een hoogte van 10.000 meter de maskers af? Checken die handel! De vlucht Brussel-Rome was gisteren bijna volzet, net als de retourvlucht, maar wij konden nog een van de laatste tickets bemachtigen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leopold Vanhoof

  Ik heb in mijn omgeving nog geen enkele bus zien rijden met meer dan 5 personen, zelfs niet in 'n gelede bus. Maar met 180 op 'n vliegtuig zou veilig zijn.

 • Maria Hermans

  Op het openbaar vervoer hangen de mondmaskers na het opstappen al onder de kin!

 • johan ruell

  Alles hangt van je eigen verantwoordelijkheidsgevoel af. Ondertussen weten we toch al genoeg van de ziekte om het NIET te krijgen.

 • Pauline Desmet

  Ze zouden iedereen moeten verplichten om een mondmasker te dragen, telkens je in ruimtes komt waar andere personen zijn (dus winkels, ...) Zeker op een vliegtuig ! Hopen maar dat ze goed controleren of iedereen wel degelijk zijn of haar mondmasker aanhoudt... !

 • Tina Colpaert

  Bart De Graeve Gezonde mensen zijn ook ziek geworden niemand is veilig voor deze ziekte!