Een beetje beangstigend zo'n bomvol vliegtuig, maar tijdens de ochtendvlucht van Brussel naar Rome verloopt alles naar wens.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beetje beangstigend zo'n bomvol vliegtuig, maar tijdens de ochtendvlucht van Brussel naar Rome verloopt alles naar wens. © Photo News

REPORTAGE. Bang dat de maskers vallen: zo voelt het om met 180 passagiers van Brussel naar Rome te vliegen

Vliegen in tijden van corona: experts zweren dat het veilig is, maar welk gevoel overheerst wanneer je opeengepakt met volslagen vreemdelingen door het luchtruim klieft? Blijft de discipline ook na de check-in overeind of vallen op een hoogte van 10.000 meter de maskers af? Checken die handel! De vlucht Brussel-Rome was gisteren bijna volzet, net als de retourvlucht, maar wij konden nog een van de laatste tickets bemachtigen.

10 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Ik heb in mijn omgeving nog geen enkele bus zien rijden met meer dan 5 personen, zelfs niet in 'n gelede bus. Maar met 180 op 'n vliegtuig zou veilig zijn.
 • Maria Hermans

  1 jaar geleden
  Op het openbaar vervoer hangen de mondmaskers na het opstappen al onder de kin!
 • johan ruell

  1 jaar geleden
  Alles hangt van je eigen verantwoordelijkheidsgevoel af. Ondertussen weten we toch al genoeg van de ziekte om het NIET te krijgen.
 • Pauline Desmet

  1 jaar geleden
  Ze zouden iedereen moeten verplichten om een mondmasker te dragen, telkens je in ruimtes komt waar andere personen zijn (dus winkels, ...) Zeker op een vliegtuig ! Hopen maar dat ze goed controleren of iedereen wel degelijk zijn of haar mondmasker aanhoudt... !
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  Bart De Graeve Gezonde mensen zijn ook ziek geworden niemand is veilig voor deze ziekte!
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Coronacrisis of niet, dít zijn onze echte reisintenties
  PREMIUM

  Coronacri­sis of niet, dít zijn onze echte reisinten­ties

  Het coronavirus gooit dan wel roet in het eten, maar verandert niet álles. De Belg heeft geen zittend gat en gaat graag op reis in de vakantie. Dat blijkt uit het GFG Travel Intentions Report, een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek waarmee ABTO, de vereniging van Belgische reisorganisaties, in het hoofd van de Belgische reiziger tracht te kijken. Zijn we nog van plan de komende 12 maanden op reis te gaan? Wanneer denken we te vertrekken, naar waar, en wat willen we op vakantie doen? Dit zijn de antwoorden.
 3. Wat als ik al een voorschot heb betaald? Wat als ik via een bookingplatform heb geboekt? Test Aankoop beantwoordt de 11 meest gestelde vragen over uw vakantie
  PREMIUM

  Wat als ik al een voorschot heb betaald? Wat als ik via een booking­plat­form heb geboekt? Test Aankoop beant­woordt de 11 meest gestelde vragen over uw vakantie

  Binnen goed zes weken start de wellicht meest bizarre zomervakantie ooit. Of en hoe we dan zullen kunnen reizen, blijft nog steeds een groot vraagteken. Wat als je reeds geboekte reis al werd geannuleerd, of het daarop dreigt uit te draaien? Moet je die voucher aanvaarden? Mag de luchtvaartmaatschappij je geld een jaar achterhouden? Maar ook: moet je nog betalen voor een reis die wellicht nooit doorgaat, en wat als je in je hotel in quarantaine wordt gezet? Simon November van consumentenvereniging Test Aankoop beantwoordt de meest gestelde vragen.
 1. Krijg ik mijn geld terug als ik niet durf reizen? En mag ik Spanje doorkruisen om naar Portugal te gaan? Alle vakantievragen opgelijst
  PREMIUM

  Krijg ik mijn geld terug als ik niet durf reizen? En mag ik Spanje doorkrui­sen om naar Portugal te gaan? Alle vakantie­vra­gen opgelijst

  Straks genieten van een zonovergoten vakantie in het buitenland of voor de zekerheid toch maar opteren voor die trip naar de Belgische kust of Ardennen? Kan ik naar mijn all-in hotel in Turkije? Vaart de overzetboot naar Noorwegen uit? En kan ik mijn geld terugkrijgen als ik simpelweg niet dúrf te vertrekken? Test-Aankoop lijst de meest prangende reisvragen en -antwoorden op.
 2. Grenzen gaan weer open, dit zijn jouw opties per vakantieland
  PREMIUM

  Grenzen gaan weer open, dit zijn jouw opties per vakantie­land

  Vandaag zal ons land de grenzen weer openen voor wie reist binnen de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de andere vier Schengenlanden (Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Liechtenstein). Maar elk land beslist wel individueel over de opening van de grenzen én over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om het land binnen te komen. Wij hebben alvast alle vakantiemogelijkheden én voorwaarden per land in een handig overzicht gegoten. Laat die vakantie maar beginnen!