De skiliften in Avoriaz hangen er verlaten bij.
Volledig scherm
PREMIUM
De skiliften in Avoriaz hangen er verlaten bij. © AFP

Reizen verboden tot net voor de paasvakantie. Maar mogen we er daarna weer opuit vliegen? “Nog geen kruis over maken”

Het verbod op niet-essentiële reizen geldt tot 1 april. Het weekend daarop begint de paasvakantie. Gaan we dan massaal op reis kunnen vertrekken? Of neemt het Overlegcomité het zekere voor het onzekere en valt ook de paasvakantie in het water? “Alles hangt af van de cijfers”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs.

110 reacties

 • Annette Van Meervelde

  14 uur geleden
  Wij zijn in de 70 die paar jaar dat ons (misschien) nog rest wil ik niet in ons kot doorbrengen. Wij willen naar de gezonde bergen, onder ons twee in onze eigen auto. ginder iets huren , zelf onze pot koken. Wat is het verschil met hier thuis. Nooit zal ik één € vacantiegeld hier uitgeven.Want dat is toch maar heel de opzet, alle belgen alle weekends en verlofdagen naar zee lokken en daar geld achter te laten
 • Veerle De Cock

  1 dag geleden
  Wij gaan zeker de grens over ! Wie kan vrije Europeanen tegen houden ??
 • Martine Ansaelens

  3 weken geleden
  Wij aan de kust zien ook niet graag die grote massa op ons afkomen, ge moet eens kijken in de haan, 1000 personen per dag die geboekt hebben, nu deze week met het verlof, al die drukte in winkelstraten, en wij zouden dan niet naar ons 2 de verblijf mogen met de auto in het buitenland. Wij aan de kust zien hier ook liever minder toeristen
 • Bart Timperman

  3 weken geleden
  Alsof Corona ophoud buiten de grenzen, het is in het buitenland meestal slechter dan in België en de vaccinaties staan nog nergens. Waarom voor die paar maanden het leven van duizenden mensen riskeren?
 • Gustaaf Van Zolder

  3 weken geleden
  Reizen is 1 ding, maar dan de 14d verplichte quarantaine er nog bij. Hoeveel willen/zullen nog op reis vertrekken als men hier ook eens effectief en vooral veel gaat op controleren en beseffen dat er een zware boete aan vasthangt? Wat zoals het nu is veegt iedereen zijn voeten aan die quarantaine.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king