Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Reizen na de brexit: wat verandert er allemaal voor jou?

Nog een maand en de brexit is een feit. Hoe die er tot in de details zal uitzien, daarvoor wordt er momenteel nog stevig onderhandeld. Maar wat we zeker al weten is dat vanaf 2021 voor ons als reizigers niets meer hetzelfde zal zijn. Heb je binnenkort een paspoort nodig voor een kort verblijf? Zal je meer betalen voor een tripje met de Eurostar naar Londen? En wat met je ziekteverzekering? Onze reisexpert zocht het uit.

9 reacties

 • Jan Opdebeke

  1 maand geleden
  Het jaarlijks bezoekje aan een musical in West End werd vanaf 2020 vervangen door Parijs, Amsterdam, etc..... Tot nooit meer Great Britain !
 • Max Hendrix

  2 maanden geleden
  Er verandert dus quasi niets omdat ze sowieso geen deel van Schengen zone uitmaakten.
 • louis meuleman

  2 maanden geleden
  De Britse hoogmoed zal ik zeker niet missen en op verlof zal het in veel hotels en op de wandeldijken gezelliger zijn daar er minder stom dronken ruzie makers gaan rond lopen
 • Jan Hebbelinck

  2 maanden geleden
  Ben er zeker 20 keer geweest, mooie herinneringen, heb er vrienden wonen maar amai die mensen hebben oogkleppen op. En altijd maar zeuren over de goeie oude tijd. Neen sorry, zal tijdje duren eer ik terug ga.
 • Luc Holvoet

  2 maanden geleden
  Een prachtig land, Engeland. Ze hebben groot gelijk dat ze de corrupte EU verlaten. Van zodra we kunnen gaan we er terug op reis.
 1. Heeft een harde brexit ook gevolgen voor het stukje vis op je bord? “Kans is groot dat je binnenkort meer betaalt voor bepaalde soorten”
  PREMIUM

  Heeft een harde brexit ook gevolgen voor het stukje vis op je bord? “Kans is groot dat je binnenkort meer betaalt voor bepaalde soorten”

  De brexitonderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk lijken niet van een leien dakje te lopen. Een niet onbelangrijk onderdeel van dat handelsakkoord betreft de visserij. Want wat in het geval van een ‘no deal’? Kan onze Belgische visserij dat overleven? Zal u als consument meer moeten betalen voor uw wekelijks stukje vis? We vroegen het aan enkele experts in het vak.
 2. Vlaamse ondernemers over de brexit: “Het ergste is dat we niet weten wat er komt en waar we ons op moeten voorbereiden”
  PREMIUM

  Vlaamse onderne­mers over de brexit: “Het ergste is dat we niet weten wat er komt en waar we ons op moeten voorberei­den”

  Meer dan vier jaar na het referendum over de brexit is er nog steeds geen handelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. De tijd dringt. Nu houden de Britten zich nog netjes aan de EU-regels, maar vanaf 1 januari is ook dat gedaan. Vlaamse kmo’s die handel drijven met Groot-Brittannië, worden er horendol van: “We weten niet eens op wát we ons moeten voorbereiden.” Vier getuigenissen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. En weer is er een brexitdebat over een onoplosbaar probleem
  PREMIUM

  En weer is er een brexitde­bat over een onoplos­baar probleem

  Zo theatraal en spannend als de voorbije jaren worden de brexitdebatten in het Lagerhuis niet meer. Er is nu een neutrale Speaker, de kamer is wegens coronavrees maar voor eenvijfde gevuld en de Conservatieven van Boris Johnson hebben een grote meerderheid. Toch staat er nog veel op het spel, zeker nu de afgevaardigden dinsdag stemmen over een controversieel wetsvoorstel dat het Britse imago kan schaden. Waarom is het zo belangrijk?
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavaccin Qmusic

  Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavac­cin