Reporter Sophie en dochter Madeleine op de barge Johanna: 3,5 uur gezapig cruisen en lunchen aan boord.
Volledig scherm
PREMIUM
Reporter Sophie en dochter Madeleine op de barge Johanna: 3,5 uur gezapig cruisen en lunchen aan boord. © steven richardson

REIZEN IN EIGEN LAND. Onze reporter scheept in op ‘minicruise’ van Brugge naar Plassendale: “Traag op het water beleef je écht meer”

Wie zegt dat je naar de Caraïben moet om te cruisen? Geheel coronaproof scheepte reporter Sophie Allegaert met haar dochter in voor een minicruise van Brugge naar het onooglijk kleine Plassendale. “Geen zin gelezen in mijn boek, want op het water is er voortdurend iets te zien.” 

 1. Vlaamse B&B-uitbaters in Portugal Véronique (46) en Frank (53): “Kleinschaligheid en natuur zijn nu onze grootste troeven”
  PREMIUM

  Vlaamse B&B-uitbaters in Portugal Véronique (46) en Frank (53): “Kleinscha­lig­heid en natuur zijn nu onze grootste troeven”

  De coronacrisis trof de toeristische sector vorig jaar midscheeps, maar hoe gaat het dit jaar? Véronique en Frank Persyn baten luxe-B&B Farmhouse of the Palms uit op een heuvel in de Algarve, en kregen vorig jaar de ene annulering na de andere te verwerken. Maar ondanks de pas verstrengde maatregelen in Portugal beleven ze nu een goeie zomer. “Mensen zoeken natuur en rust, en dan zit je hier goed.”
 2. Versoepelingen Franse coronapas: al één week na tweede prik geldig, uitstel voor jongeren tot 30 augustus
  3

  Versoepe­lin­gen Franse coronapas: al één week na tweede prik geldig, uitstel voor jongeren tot 30 augustus

  Frankrijk verplicht de ‘pass sanitaire’ of gezondheidspas vanaf 21 juli voor alle volwassenen die grote evenementen, pretparken of culturele instellingen willen bezoeken, en vanaf 1 augustus ook voor wie op café of restaurant wil, of naar een winkelcentrum. Op de coronapas moet het bewijs van dubbele vaccinatie staan, of van immuniteit na een eerdere coronabesmetting, of het resultaat van een negatieve PCR- of antigeentest van hoogstens 48 uur. Voor dubbel gevaccineerden is er meteen een versoepeling: zij kunnen de pas al verkrijgen vanaf één week - en dus niet langer twee weken - na hun tweede prik. Eerder kregen kinderen tussen 12 en 18 jaar al uitstel tot 30 augustus.