Exclusief voor abonnees

Reizen deze zomer dan tóch verantwoord, volgens Marc Van Ranst: “Enkel naar bestemmingen waar risico niet groter is dan hier”

Viroloog Marc Van Ranst
Photo News - Pieter-Jan Vanstockstraeten Viroloog Marc Van Ranst
Dit wordt een zomervakantie in eigen land. Reizen is géén goed idee. Staycation is het nieuwe normaal. Wekenlang was dát het reisadvies van virologen en politici. Maar kijk: twee maanden later verdwijnen de grauwe wolken van voor de vakantiezon. “Is het risico op de bestemming niet groter dan hier, dan is reizen te verantwoorden”, zegt Marc Van Ranst. “Iedereen zal zelf de afweging moeten maken of het ook aangewezen is. Zelf blijf ik dit jaar in eigen land.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
142 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid grieten

  Belgie heeft de meeste doden per miljoen inwoners dus alle andere landen zijn veiliger.

 • patrick tamsyn

  Juj, we mogen terug naar Azië reuzen als het aan VR ligt. Japan zo goed als geen besmettingen, China terug op de rails, Thailand 3000 besmet en slechts 56 dood. Alleen India is niet zo'n goed plan. Vraag is ook als voormelde landen staat te springen om ons toe te laten om onze 9500 doden...

 • Eddy Douwen

  Iedereen die terugkomt van een buitenland 14 dagen verplichte quarantine ,bij het niet volgen daarvan een boeten van 2000€,zal beter zijn voor iedereen hier.

 • Rozemieke Fritz

  Je mag hier nog niet buiten komen, familie bezoeken, horeca is nog dicht, niet op een bank zitten, niet op het strandliggen. Wat gaat men dan in het buitenland zoeken? Willen de virologen en politici zelf naar het buitenland op vakantie ? Waarschijnlijk wel want anders zou men dit niet zo snel mogelijk willen versoepelen!

 • Hugo De Leew

  En hoe ga je op vakantie? De helft van de Belgen heeft geen geld meer die kunnen nog met moeite en dag in het park gaan zitten.