Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst © Photo News - Pieter-Jan Vanstockstraeten

Reizen deze zomer dan tóch verantwoord, volgens Marc Van Ranst: “Enkel naar bestemmingen waar risico niet groter is dan hier”

Dit wordt een zomervakantie in eigen land. Reizen is géén goed idee. Staycation is het nieuwe normaal. Wekenlang was dát het reisadvies van virologen en politici. Maar kijk: twee maanden later verdwijnen de grauwe wolken van voor de vakantiezon. “Is het risico op de bestemming niet groter dan hier, dan is reizen te verantwoorden”, zegt Marc Van Ranst. “Iedereen zal zelf de afweging moeten maken of het ook aangewezen is. Zelf blijf ik dit jaar in eigen land.”

142 reacties

 • pipo de clown

  3 jaar geleden
  Belgie heeft de meeste doden per miljoen inwoners dus alle andere landen zijn veiliger.
 • Patrick Tamsyn

  3 jaar geleden
  Juj, we mogen terug naar Azië reuzen als het aan VR ligt. Japan zo goed als geen besmettingen, China terug op de rails, Thailand 3000 besmet en slechts 56 dood. Alleen India is niet zo'n goed plan. Vraag is ook als voormelde landen staat te springen om ons toe te laten om onze 9500 doden...
 • Eddy Douwen

  3 jaar geleden
  Iedereen die terugkomt van een buitenland 14 dagen verplichte quarantine ,bij het niet volgen daarvan een boeten van 2000€,zal beter zijn voor iedereen hier.
 • Marianne Foert

  3 jaar geleden
  Je mag hier nog niet buiten komen, familie bezoeken, horeca is nog dicht, niet op een bank zitten, niet op het strandliggen. Wat gaat men dan in het buitenland zoeken? Willen de virologen en politici zelf naar het buitenland op vakantie ? Waarschijnlijk wel want anders zou men dit niet zo snel mogelijk willen versoepelen!
 • Hugo De Leeuw

  3 jaar geleden
  En hoe ga je op vakantie? De helft van de Belgen heeft geen geld meer die kunnen nog met moeite en dag in het park gaan zitten.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”
  PREMIUM

  Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”
 3. België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open
  PREMIUM

  België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open

  Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) heeft de voorbije dagen intensief overlegd met zijn Franse, Nederlandse, Duitse en Luxemburgse collega’s over een graduele opheffing van de beperkingen aan de gemeenschappelijke grenzen. Toerisme lijkt dan in de eerste plaats in de buurlanden mogelijk. Ook elders in Europa wordt druk overlegd over het openen van grenzen. Een overzicht.