Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst © Photo News - Pieter-Jan Vanstockstraeten

Reizen deze zomer dan tóch verantwoord, volgens Marc Van Ranst: “Enkel naar bestemmingen waar risico niet groter is dan hier”

Dit wordt een zomervakantie in eigen land. Reizen is géén goed idee. Staycation is het nieuwe normaal. Wekenlang was dát het reisadvies van virologen en politici. Maar kijk: twee maanden later verdwijnen de grauwe wolken van voor de vakantiezon. “Is het risico op de bestemming niet groter dan hier, dan is reizen te verantwoorden”, zegt Marc Van Ranst. “Iedereen zal zelf de afweging moeten maken of het ook aangewezen is. Zelf blijf ik dit jaar in eigen land.”

142 reacties

 • ingrid grieten

  1 jaar geleden
  Belgie heeft de meeste doden per miljoen inwoners dus alle andere landen zijn veiliger.
 • Patrick Tamsyn

  1 jaar geleden
  Juj, we mogen terug naar Azië reuzen als het aan VR ligt. Japan zo goed als geen besmettingen, China terug op de rails, Thailand 3000 besmet en slechts 56 dood. Alleen India is niet zo'n goed plan. Vraag is ook als voormelde landen staat te springen om ons toe te laten om onze 9500 doden...
 • Eddy Douwen

  1 jaar geleden
  Iedereen die terugkomt van een buitenland 14 dagen verplichte quarantine ,bij het niet volgen daarvan een boeten van 2000€,zal beter zijn voor iedereen hier.
 • Rozemieke Fritz

  1 jaar geleden
  Je mag hier nog niet buiten komen, familie bezoeken, horeca is nog dicht, niet op een bank zitten, niet op het strandliggen. Wat gaat men dan in het buitenland zoeken? Willen de virologen en politici zelf naar het buitenland op vakantie ? Waarschijnlijk wel want anders zou men dit niet zo snel mogelijk willen versoepelen!
 • Hugo De Leeuw

  1 jaar geleden
  En hoe ga je op vakantie? De helft van de Belgen heeft geen geld meer die kunnen nog met moeite en dag in het park gaan zitten.
 1. België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open
  PREMIUM

  België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open

  Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) heeft de voorbije dagen intensief overlegd met zijn Franse, Nederlandse, Duitse en Luxemburgse collega’s over een graduele opheffing van de beperkingen aan de gemeenschappelijke grenzen. Toerisme lijkt dan in de eerste plaats in de buurlanden mogelijk. Ook elders in Europa wordt druk overlegd over het openen van grenzen. Een overzicht.
 2. Twee uur aanschuiven voor burger in Plopsaland De Panne: “Ging voor geen meter vooruit”
  Play

  Twee uur aanschui­ven voor burger in Plopsaland De Panne: “Ging voor geen meter vooruit”

  Een pretparkbezoeker stuurt ons beelden van een lange wachtrij aan de Piratengrill van Plopsaland De Panne. Bart E. zegt dat hij maar liefst twee uur moest aanschuiven, en wijt dat aan het “bijzonder slechte management van het horecateam”. “Er was vier à vijf man aanwezig en er lagen ongeveer drie burgers per keer op een gigantische bakplaat”, zegt hij. “Dat ging dus voor geen meter vooruit.”
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.