Recordjaar voor toerisme in Frankrijk

Getty Images
Het aantal toeristische overnachtingen in Frankrijk is in 2018 op een recordaantal uitgekomen. En zonder de stakingen in de transportsector in de lente en het protest van de gele hesjes, had het aantal nog hoger kunnen uitkomen. Dat meldt het Franse statistiekbureau Insee. De Belg ging minder op hotel bij de zuiderburen, maar trok wel meer naar de camping.

Het aantal overnachtingen in hotels, op campings en in jeugdherbergen steeg in totaal met 9 miljoen (+2,2 procent) tot 438,2 miljoen. Een nieuw record, ondanks een jaar dat getekend werd door twee grote bewegingen van sociale onrust, klinkt het. In het tweede kwartaal waren er de stakingen in de luchtvaart en het treinverkeer en vanaf medio november doken de gele hesjes op. Hun acties wogen vooral op het aantal hotelovernachtingen in december.

Toeristen

Vooral buitenlandse toeristen (+5,4%) zorgden voor de stijging. Het aantal overnachtingen van Franse toeristen steeg 0,8 procent.


Het aantal hotelovernachtingen kwam uit op 214,9 miljoen (+2,4%), waarvan 133,5 miljoen op naam van de Fransen. De Belgen waren goed voor 5,5 miljoen hotelovernachtingen (-2,1%). vooral de Spanjaarden en Italianen gingen meer op hotel in Frankrijk.


De campings waren goed voor 125 miljoen overnachtingen in totaal (+0,8%), waarvan 83,5 miljoen door de Fransen zelf. Hier was ons land goed voor 5 miljoen overnachtingen, een toename met 2,2 procent. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc DeCock

    Ga al 15jaar 3tot 4 keer per jaar naar Frankrijk op reis en steeds bij locals in een huisje,met of zonder zwembad,zou niet anders op reis willen gaan

  • Karel Van Beeck

    Frankrijk is een groot land met nog veel plats. Hier in België en zeker Brussel en Vlaanderen toerist men van huis naar huis. Nog weinig te zien.