Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Raad van State handhaaft verbod op niet-essentiële reizen

De Raad van State verwerpt het verzoek tot schorsing van het verbod op niet-essentiële reizen dat werd ingediend door Tweres, de belangenvereniging van eigenaars van tweede verblijven. Volgens de Raad werden “niet voldoende precieze en nauwkeurige gegevens” verstrekt die de urgentie voor een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid staven.

 1. Toerisme Vlaanderen: “Open de pretparken en laat georganiseerde groepsactiviteiten onder begeleiding toe”
  2

  Toerisme Vlaanderen: “Open de pretparken en laat georgani­seer­de groepsacti­vi­tei­ten onder begelei­ding toe”

  Toerisme Vlaanderen vraagt met het oog op het Overlegcomité van morgen om een totaalperspectief te geven voor de toeristische sector. "Plekken waar het mogelijk is om elkaar veilig te ontmoeten, moeten dringend opengesteld worden", klinkt het bij CEO Peter De Wilde. Daarmee doelt hij onder meer op pretparken en georganiseerde groepsactiviteiten onder begeleiding.
 2. Reissector wil af van verplichte quarantaine bij reis naar groene en oranje zones
  8

  Reissector wil af van verplichte quarantai­ne bij reis naar groene en oranje zones

  De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) roept het Overlegcomité op om het reisverbod vanaf 19 april definitief af te voeren. De sectororganisatie vraagt om reizen naar groene en oranje zones binnen Europa opnieuw zonder quarantaineverplichting mogelijk te maken. Daarnaast roept de VVR ons land op om zich aan te sluiten bij de Europese reiscorridors. Vanaf de zomervakantie zouden alle Belgen mits een coronapaspoort en sneltesten opnieuw op reis moeten kunnen vertrekken.
 1. Vliegen na corona: dit heeft luchtvaartsector in petto
  2

  Vliegen na corona: dit heeft luchtvaart­sec­tor in petto

  Het is een moeilijke periode voor de luchtvaart door de coronapandemie, maar met de vaccinatiecampagne die stilaan op stoom komt, kunnen we weer beginnen dromen van reizen. Het is voor velen onder ons immers al lang geleden dat we de binnenkant van een vliegtuig nog gezien hebben. Dankzij de bekroonde ontwerpen van de ‘Crystal Cabin Awards’ kunnen we alvast een glimp opvangen van hoe een toekomstig vliegtuiginterieur er kan uitzien. Deze innovatieve concepten zijn veelbelovend.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen