Predikant bouwt homofoob, religieus pretpark in de VS

De 'Ark van Noach'-replica in het nieuwe pretpark 'Ark Encounters' in Kentucky.
Facebook - Ark Encounters De 'Ark van Noach'-replica in het nieuwe pretpark 'Ark Encounters' in Kentucky.
In de Amerikaanse staat Kentucky wordt op dit ogenblik een religieus pretpark gebouwd met onder andere een reusachtige replica van de Ark van Noach. Medewerkers van 'Ark Encounters' moeten een geloofsverklaring ondertekenen waarin staat dat homoseksualiteit een zonde is, dat de wereld 6000 jaar oud is en dat alles wat in de Bijbel staat de waarheid is.

"Ik vraag mensen: hoe weet je dat het universum miljarden jaren oud is? Ik bedoel: er hangt geen label aan," vertelde Ken Ham tijdens een interview met het Australische actualiteitenmagazine 'Saturday Night'.

Ham, een Australiër die in Kentucky woont, is een van de meest invloedrijke religieuze leiders in de Amerikaanse Bible Belt. Hij richtte in 1994 'Answers in Genesis' (Antwoorden in Genesis, red.) op, een kerkgemeenschap die het creationisme aanhangt. De volgelingen van 'Answers in Genesis' geloven dat God alles heeft geschapen op slechts zes dagen tijd.

Ken Ham - Ken Ham added a new photo. | Facebook

Ken Ham added a new photo.

Plaats voor alle dieren

Ham, zelf een voormalige leraar wetenschappen, is ervan overtuigd dat mensen en dinosauriërs in hetzelfde tijdperk leefden en ook samen aanwezig waren op de Ark van Noach. Naast de gigantische ark, wil Ham ook een replica van de Toren van Babel bouwen, een Ommuurde Stad, een kopie van een Midden-Oosters dorp uit de eerste eeuw na Christus, een restaurant met 1500 zitplaatsen, souvenirwinkeltjes en andere attracties.

Patrick Marsh, een voormalige ontwerper van de Universal-pretparken, is de creatieve kracht achter Ark Encounter. Marsh is zelf een aanhanger van Hams kerkgemeenschap.

Hams replica van de Ark van Noach is zeven verdiepingen hoog en 200 meter lang en werd nagebouwd volgens de afmetingen uit de Bijbel. Hij gelooft ook dat alle dieren dankzij Gods interventie in de ark zouden passen.

Workers are making progress on the stern of the

Workers are making progress on the stern of the Ark.

"Wereldklasse"

"Ik zeg dat het groot nieuws zal zijn. Ons pretpark van wereldklasse zal miljoenen mensen uit de hele wereld aantrekken. En ja, het is een ongegeneerde Christelijke attractie - maar een die alle mensen gefascineerd zullen bezoeken," schreef Ham op zijn Facebookpagina.

De man gelooft dat jaarlijks meer dan twee miljoen christenen en niet-christenen naar Kentucky zullen afzakken waar het privaat gefincancierde project in juli de deuren opent.

Hams imperium is miljoenen dollars waard. De man haalt zijn inkomsten uit zijn boekenverkoop, donaties van zijn trouwe volgelingen en zijn radiotalkshow.