Plopsaland organiseert samen met Rode Kruis voor het eerst bloedinzameling

Op vrijdag 21 augustus organiseert Plopsaland De Panne samen met het Rode Kruis voor de eerste keer een bloedinzameling. Daarmee wil Plopsa streven naar het label 'Onderneming met een hart'. Dat melden de groep en het Rode Kruis.

"We zouden het een hele eer vinden om de lijst van 'Ondernemingen met een hart' te vervoegen. We moedigen onze werknemers die in aanmerking komen om bloed te geven daarom aan om de stap te zetten. Ik heb mij alvast geregistreerd", opent parkmanager Wim Wauters. Ook bezoekers zullen bloed kunnen doneren. Ze moeten zich daarvoor vooraf registreren op www.plopsageeftbloed.be. Daags vooraf zal het Rode Kruis bezoekers aan de ingang ook warm maken om bloed te geven. Studio 100-topman Gert Verhulst en zijn vriendin Ellen Callebout geven alvast het goede voorbeeld.

"We zijn heel blij met deze samenwerking met Plopsa", zegt An Luyten, pers- en mediamanager bij het Rode Kruis. "In de zomer is het altijd een uitdaging om genoeg bloed in voorraad te hebben. En tijdens de zomermaanden wemelt het in Plopsaland van de medewerkers die bloed kunnen geven. We hebben al heel wat bedrijven waar we op regelmatige basis bloed inzamelen en die we, na het doorstaan van enkele criteria, hebben beloond met ons label", aldus Luyten.

Momenteel zijn er al een 25-tal 'Ondernemingen met een hart'.