Plannen voor “meest spectaculaire kustpad ter wereld” van 80 km in Sydney

Bondi Beach.
EPA Bondi Beach.
Bondi Beach klinkt ook bij ons bij velen bekend in de oren als het populairste strand van het Australische Sydney. De Aussies vatten nu plannen op voor een ongezien wandeltocht van maar liefst 80 km van Bondi Beach naar dat andere kustpareltje, Manly Beach. Er wordt al kwistig gestrooid met termen als “episch” en “meest spectaculaire wandeling ter wereld”.

Het zijn ongetwijfeld Sydneys meest iconische stranden: Bondi Beach en Manly Beach. Als het van de overheid afhangt, kan je straks ook van het ene strand naar het andere stappen. Een stevige weekendactiviteit, want het parcours zou maar liefst 80 km lang zijn. Niet alleen loopt het langs de prachtige kust rond Sydney, maar ook door de stad zelf en een aantal historische plaatsen. Denk maar aan het Sydney Opera House, de Harbour Bridge en, wat minder bekend, Macquarie’s Chair, North Head, Tarongo Zoo en Clifton Gardens. De wandelaars passeren ook langs Camp Cove, waar kapitein Arthur Phillip in 1788 aan land kwam. Of het graveerwerk van de Aboriginals bij Grotto Point.

Dit is het parcours van de wandeling van Bondi Beach naar Manly Beach.
rv Dit is het parcours van de wandeling van Bondi Beach naar Manly Beach.

Het leuke is dat de hele wandeling er eigenlijk al ligt. Bepaalde delen van het pad zijn al aangelegd en er is niet zo erg veel werk aan om het helemaal af te maken. Kleine aanpassingen, bewegwijzering en pancartes met geschiedkundige en culturele informatie zouden volstaan. Er zijn ook geen onteigeningen noch nieuwe infrastructuur voor nodig.

Manly Beach.
REUTERS Manly Beach.

“De wandeltocht doet wat algemeen wordt aangezien als de grootste natuurlijke haven ter wereld aan en behelst vier van de zes meest iconische plaatsen in de natie”, zegt een van de twee promotoren van het project, oud-minister van Defensie John Faulkner.

Mike Pence met zijn dochters Charlotte en Audrey in Taronga Zoo, met op de achtergrond de Sydney Harbour Bridge.
REUTERS Mike Pence met zijn dochters Charlotte en Audrey in Taronga Zoo, met op de achtergrond de Sydney Harbour Bridge.
Het iconische Bondi Beach.
EPA Het iconische Bondi Beach.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Harry van der Lans

    Schitterend! Ga uit van positief denken en geen vervuilers zoals nogal wat Belgen.

  • Cliff Verhaegen

    Allé nog meer natuur schade door de mens, en dat voor toerisme, dat zijn juist de ergste vervuilers toerisme zoals plastiek dumpen in de zee enz... , stop daarmee!!! Toeristen trekken zich van niks aan!!!