Planckendael verwelkomt grootste dierenbaby ooit

BELGA
Dierenpark Planckendael verwelkomt een nieuwe spruit. Het is nog altijd geen broertje of zusje voor Kai Mook geworden, maar een babygirafje van ongeveer twee meter hoog. Meteen het grootste dier ooit geboren in Planckendael.

Mama van het girafje is Diamant - haar vierde baby al - maar ook giraf Barbie is zwanger en verwacht een kindje tegen de zomer.

De nieuwe baby werd zaterdag rond 19 uur geboren na een dracht van zo'n 15 maanden. De bevalling duurde vijf uur en dat is vrij lang. Het straffe aan zo'n geboorte is dat het jong een val van twee meter maakt om vervolgens snel op de ranke pootjes te staan. Al na acht minuten in de wereld is een babygiraf min of meer  'up and running'.

Kies mee de naam!
De verzorgers zijn nu natuurlijk nog op zoek naar een naam. En daarbij kan jij helpen! Je kan op de website van Planckendael kiezen tussen zes namen die met een Q beginnen, zoals die van elk dier dat in 2015 in ZOO Antwerpen en Planckendael geboren wordt.

Het girafje zal zich snel buiten op de savanne voegen bij de rest van de familie: Barbie, Diamant, Panambi, Obi, Ndale, Megara en kweekman Saleye. Deze giraffen zijn een bedreigde ondersoort en lijken sterk op de erg bedreigde giraffen in Niger, waarvan er nog slechts een tweehonderdtal in leven zijn.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA