Pinokkio krijgt plaatsje in Sprookjesbos van de Efteling

ANP
De Efteling breidt zijn Sprookjesbos uit. Het attractiepark in het Nederlandse Kaatsheuvel gaat daar een nieuwe attractie bouwen rond de bezielde houten pop Pinokkio. Uitgangspunt is het oorspronkelijke Italiaanse sprookje, dat heeft het park vandaag bekend gemaakt.

Eerder dit jaar maakte de Efteling al bekend een musical te maken over het sprookje van de jongen wiens neus groeit als hij liegt. Dat bleek dus een voorproefje te zijn op de vandaag aangekondigde bouwplannen. De bouw van de attractie zal na de zomer aanvangen. Pinokkio is vanaf het voorjaar van volgend jaar dan te bezichtigen in het Sprookjesbos, naast twee andere klassiekers: de Rode Schoentjes en Roodkapje. Voor de nieuwe attractie rond Pinokkio voorziet het attractiepark een budget van 2 miljoen euro.

Achtbaan
Deze zomer zal ook de nieuwe achtbaan van de Efteling opengaan. De eerste testrit is geslaagd. Op de Facebookpagina van de Efteling werd onlangs bevestigd dat de de thrill ride 'Baron 1898' op 1 juli zal opengaan voor het grote publiek. In de spectaculaire nieuwe achtbaan zullen de bezoekers een vrije val van 37,5 meter maken tegen 90 kilometer per uur.

De bouw van de achtbaan 'Baron 1898' is ondertussen afgerond. 1 juli kunnen bezoekers een eerst ritje maken.
ANP De bouw van de achtbaan 'Baron 1898' is ondertussen afgerond. 1 juli kunnen bezoekers een eerst ritje maken.