Piloten Air France dreigen volgende week met staking

REUTERS
Piloten van Air France gaan volgende week mogelijk staken. De drie vakbonden hebben daartoe opgeroepen, meldt dagblad 'Les Echos'. Aanleiding is een incident eerder deze week: de luchtvaartmaatschappij greep toen in omdat een gezagvoerder uit veiligheidsoverwegingen weigerde te vertrekken.

Bij de betreffende vlucht was de purser door ziekte niet komen opdagen. Volgens de veiligheidsvoorschriften moet deze verbindingspersoon altijd aan boord zijn. Hij of zij waakt namens de captain immers over de veiligheid van de passagiers en het overige cabinepersoneel. De gezagvoerder wilde daarom de vlucht niet laten doorgaan.

Air France stak daar een stokje voor door hem te vervangen, en dat is volgens de bonden tegen de regels. "Dit is buitengewoon ernstig", aldus voorzitter Grégoire Aplincourt van de vakbond SPAF. "Wij kunnen niet tolereren dat omwille van financiële belangen schendingen van de veiligheidsregels opgelegd worden."
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marie Vandam

    Aan de critici hier volg de opleiding het kost u wel tussen de 106 en136 000 euro voel de druk en spreek dan want jullie gaan graag op verlof nietwaar !.!!!

  • frank triolet

    Ja het zijn fransen hè

  • Lou Bakker

    Wie werd er nou vervangen ? De purser of de captain ? Vlucht is toch vertrokken ?