Piek in dodelijke kubuskwallen verwacht bij Thaise vakantie-eilanden

Een populair strand op het eiland Koh Samui.
AP Een populair strand op het eiland Koh Samui.
Op de populaire Thaise eilanden Koh Samui, Koh Pha-Ngan en Koh Tao wordt extra gewaarschuwd voor dodelijke kubuskwallen. Dat laat een marine-officier weten.

De lichtblauwe, kubusvormige kwallen behoren tot de dodelijkste ter wereld. Ze zijn het hele jaar door in de Golf van Thailand te vinden, maar hun aantal piekt meestal tijdens het regenseizoen, van juli tot oktober, laat het Marine and Coastal Resources Research and Development Center van Thailand weten.

"Op de stranden zijn waarschuwingsborden geplaatst, maar zwemmen is niet verboden", verklaart een medewerker van het centrum. De stranden zijn uitgerust met azijn en EHBO-koffers en in de zee zijn netten geïnstalleerd om een veilige zone te creëren voor de zwemmers.

Een kubuskwal
AP Een kubuskwal

De voorbije twintig jaar zijn zes mensen gestorven nadat ze gestoken waren door een kubuskwal in Thailand. Vier dodelijke slachtoffers vielen op Koh Pha-Ngan en twee op Koh Samui. De meest recente overlijdens vonden in 2015 plaats.

De Thaise eilanden zijn zeer populair bij duik- en snorkelliefhebbers, die in de zee allerlei dieren kunnen tegenkomen zoals zeeschildpadden, roggen, walvishaaien en zeekomkommers.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wauters Menu

    Uiterst risicovol om daar te zwemmen. 1 kans op 10 jaar per eiland om het niet te overleven.