Peru zet toeristen land uit voor vandalisme en achterlaten van uitwerpselen in Machu Picchu

Machu Picchu.
Flickr. Machu Picchu.
De Peruviaanse overheid wil vijf toeristen het land uitzetten en nog een andere voor de rechter brengen voor vandalisme in de ruïnes van de Incastad Machu Picchu. Een van hen had er zelfs zijn gevoeg gedaan.

Machu Picchu, ruïnestad van de Inca’s in Peru, is een van de bekendste toeristische attracties in Zuid-Amerika. Gisteren zouden toeristen uit Chili, Brazilië, Frankrijk en Argentinië de ruïnes binnengeslopen zijn. In de Zonnetempel deden ze een steen van een muur vallen. Een van de buitenlanders zou er zijn uitwerpselen hebben achtergelaten.

Een Argentijn is aangehouden voor “het toebrengen van schade aan Peru’s cultureel erfgoed”. Hij bekende dat hij een voortrekker was bij het vandalisme.

AFP
AFP
AFP
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Verstraete

    Nooit meer het land binnen laten!

  • Heidi Werbrouck

    Ik had jaren geleden het genoegen dit land te bezoeken met vele hoogtepunten waaronder Machu Picchu. Op alle reizen was ik van het principe, laat enkel je voetstap achter en neem enkel je indruk mee. Ik hoop dat ik dit aan mijn dochter kan meegeven en dat ze niet buiten mijn wil opgroeit tot dergelijk krapuul. Groot gelijk van de Peruviaanse regering om ze buiten te bonjouren.