Passagier filmt hoe vliegtuig van landingsbaan schuift

In de Oekraïense hoofdstad Kiev is donderdagavond om 20.40 uur een vliegtuig van de landingsbaan geschoven, nadat passagiers al begonnen te klappen toen de wielen de grond raakten. Een inzittende filmde de dramatische landing vanuit het raam.

De McDonnell Douglas MD-83 van Bravo Airways moest een noodlanding maken wegens de slechte weersomstandigheden. Het ging om een vlucht met toeristen die terugkeerden uit de Turkse badplaats Antalya.

Het vliegtuig schoof van de landingsbaan een grasveld in, waarna het op de rechtervleugel kantelde en de cabine zich vulde met rook.  Toen het toestel tot stilstand was gekomen, zouden de 169 passagiers de bevelen van het zeskoppige boordpersoneel om te blijven zitten, genegeerd hebben. Ze vluchtten uit de nooduitgangen maar zouden allemaal ongedeerd zijn, aldus de persdienst van luchthaven Zhuliany.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat de piloten heel ervaren waren, met 13.000 vluchturen op de teller, waaronder 5.000 met een toestel van dit type. "Ze hebben het vliegtuig succesvol aan de grond gezet ondanks moeilijke en onvoorspelbare weersomstandigheden."

Na het incident werd de luchthaven drie uur afgesloten.

Bekijk ook:

rv5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeroen Dekop

  Die onbekende goedkope chartermaatschappijen zijn onbetrouwbaar. Wie vliegt er nu met Ukraine airways !!!

 • Gunther Abers

  Dat klappen is zo ouderwets en dient vooral om zichzelf gerust te stellen. Als je dit nog op een Europese vlucht doet wordt je vierkant uitgelachen. Terecht.

 • Pascal De Groote

  Je moet dat toch maar kunnen, als het een beetje waait voel je het al met de fiets, laat staan met zo'n mastodont van een vliegtuig dat er niet meer ongelukken gebeuren toont toch wel aan dat deze mensen een zeer doorgedreven opleiding genieten.

 • Johan De Bruycker

  Applaudisseren na de landing,doen ze dat nog????

 • Gerard Braeckmans

  En waarom staan die ander videos er? Voor de sensatie?