Een afbeelding van het architectenbureau PCA-Stream met de geplande wijzigingen aan de Champs-Élysées.
Volledig scherm
Een afbeelding van het architectenbureau PCA-Stream met de geplande wijzigingen aan de Champs-Élysées. © PCA-Stream

Parijs stemt in met transformatie van Champs-Elysées tot ‘buitengewone tuin’

Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, geeft groen licht om de beroemdste avenue van de Franse hoofdstad te transformeren. De make-over zal 250 miljoen euro kosten, maar zal niet plaatsvinden voor de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs.

2 reacties

 • Christine Laevers

  4 dagen geleden
  Tomé Martinho : de naam wijzigt toch niet. Elysium : volgens Vergilius een vredige, groene plaats met zang en dans, volgens de oud-Grieken een soort vredig oord voor overleden mensen. Ja, maak het maar groener. Ik heb wel een boontje voor Hidalgo. Misschien heeft ze haar inspiratie wel opgedaan door de jaarlijkse expositie op les Champs Elysées van schapen, runderen enz. van landbouwers.
 • Tomé Martinho

  5 dagen geleden
  Wat is er mis met "Elizese Velden"?
 1. Oostenrijkse skigebieden kunnen toestroom skiërs niet aan, honderden Britten ontvluchten quarantaine in Zwitsers skioord

  Oostenrijk­se skigebie­den kunnen toestroom skiërs niet aan, honderden Britten ontvluch­ten quarantai­ne in Zwitsers skioord

  De skigebieden in Oostenrijk zijn nog maar enkele dagen opnieuw open - weliswaar vooral alleen voor de lokale bevolking - maar die heeft blijkbaar enorm gehunkerd om weer sneeuwpret te beleven. De toestroom van binnenlandse toeristen was zondag zo groot dat sommige gebieden de toegang afsloten. In Zwitserland zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden wél heel de tijd opengebleven, ook voor toeristen. Maar foto’s en video’s laten onwenselijke toestanden zien: een grote menigte zonder aandacht voor de coronaregels. Honderden Britten zijn bovendien in de nacht van zaterdag op zondag met de noorderzon vertrokken nadat bleek dat ze in quarantaine moesten op hun hotelkamer in Verbier.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter