Panda's doen winst Pairi Daiza met 558 procent stijgen

Photo News
Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette heeft vorig jaar een absoluut recordjaar gedraaid. Van april tot november had het park 1,4 miljoen bezoekers, 12 procent meer dan het jaar ervoor. De omzet steeg met 32 procent tot 41,8 miljoen euro. De winst nam zelfs toe met 558 procent om uit te komen op 3,9 miljoen euro.

Reden voor de goede cijfers is de komst van de twee panda's Hao Hao en Xing Hui, geeft Pairi Daiza zelf aan. "Zij hebben de aandacht getrokken van veel bezoekers en zijn een buffer geweest tegen het zeer slechte weer in de eerste helft van juli en augustus. Ook andere elementen droegen bij aan de goede prestaties van het seizoen: veel geboortes, de komst van nieuwe iconische dieren zoals de witte tijger en de sneeuwpanter, het opsieren van de Chinese tuin en de eerste nocturnes die gelanceerd werden voor de twintigste verjaardag van Pairi Daiza", zegt CEO Eric Domb in het jaarverslag. Volgens Domb bewijzen de cijfers dat de investeringen van het park om de aantrekkelijkheid te verhogen, hun vruchten afwerpen.

Het aantal bezoekers steeg van 1,2 naar 1,4 miljoen vorig seizoen. De omzet steeg tot 41,8 miljoen euro, in het financieel jaar dat begint in april 2014 en eindigt in maart 2015, tegenover 31,7 miljoen in dezelfde periode het jaar ervoor. De winst ten slotte bedroeg in 2014-2015 3,9 miljoen euro, tegen 593.754 euro in 2013-2014.

Benoit De FreineReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.