Exclusief voor abonnees

Paardrijvakantie in de Auvergne: een hele week rijden en niet één mens tegenkomen, behalve misschien jezelf

Omringd door roodkapjesbossen trekken de ruiters de natuur in.
rv Omringd door roodkapjesbossen trekken de ruiters de natuur in.
De cadans. De overdosis boslucht die recht naar je hersenen schiet. En uren turen tussen twee harige oren. Het is de betere meditatie. De beste wat reporter Annick De Wit betreft: dit is een heerlijke, duurzame paardrij­vakantie in de pure natuur van de Auvergne.

De gruwel. Ik heb hem te vaak meegemaakt. En wie graag paard rijdt, herkent ‘m. Heb je snel een adres ge­googeld want je wil echt graag nog eens rijden op je vakantiebestemming, kom je aan bij de manège in kwestie die tussen hamburgertenten langs een drukke baan blijkt te liggen, en staan er drie afgematte sukkelaars te wachten, waarop — middels een laddertje — een gezin heeft plaatsgenomen dat ook weleens wil. Tienerdochter in mini-short en op teenslippers in de stijgbeugels, vader met zijn zonnehoedje op en moeder met de bikinitop onder haar zomerblouse. Echt gebeurd. “Als je naar links wil, moet je dus aan die linkerriem trekken en naar rechts aan de rechter”, dreunt de uitbater, die net de bundeltjes euro’s in zijn broekzak heeft gepropt terwijl hij in gedachten wellicht een schietgebed zegt ‘dat dit toch maar weer goed komt’. Op de vierde knokigaard, die voor vertrek al niet meer weet wat zijn voor- of achterkant is, mag jij. En je bent vertrokken voor een uurtje afzien. Wel, zo’n paardrijvakantie was het niét, waar ik ging rijden in de Auvergne. Wel het absolute tegendeel.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudi Bollaerts

    Een mens zou veel geld geven voor rust en stilte ,maar kortbij in de Oost-Kantons lukt het nog wel .

  • Kirsten Hershe

    Hoef je niet zover voor te gaan, in eigen land kan je een vierdaagse wandeling doen doorheen de prachtige Ardennen met tent en rugzak zonder dat je iemand tegenkomt. Heerlijk dichtbij en toch veraf, ook daar kom je jezelf weleens tegen hoor.

  • Bernd Vaes

    Onmogelijk. In de Auvergne kan je onmogelijk een week rondrijden zonder iemand tegen te komen.