AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

OVERZICHT. Waar mag je in de kerstvakan­tie toch naartoe reizen? En wat zijn de beperkingen?

De overheid raadt alle reizen af, maar verbiedt ze niet. Het laat zich dan ook raden dat heel wat Belgen in de kerstvakantie graag naar het buitenland zullen trekken. Je kan in principe overal naartoe, maar wel met beperkingen. Skiërs zullen bijvoorbeeld in quarantaine moeten bij hun thuiskomst. Mag je reizen? Wat zijn de beperkingen? Hoe zit het met reisvouchers en welke controles zijn er? Het antwoord op alle kerstvakantievragen.

28 reacties

 • Bea touzine

  10 maanden geleden
  John Reniers amai verkiest u nu echt reisje boven de lessen? Ik hoop dat er niet veel denken zoals u want anders geraken we hier nog lang niet vanaf hoor!
 • Rudy Verbruggen

  10 maanden geleden
  Kan men nu echt eens niet 1x thuisblijven
 • John Reniers

  10 maanden geleden
  Oorzaak is de broeihaard in de scholen. Onderwijs is nu niet essentieel maar bijzaak. Door alle scholen volledig in Europa te sluiten hadden we het virus kunnen stoppen en konden we nu onbezorgd reizen. Nu krijgen we na een weekje lekker skien in Zwitserland extra quarantaineverlof. Bedankt DeCroo&Co.!
 • xavier huys

  10 maanden geleden
  En wat hebben we geleerd van het JAAR?
 • Rozemieke Fritz

  10 maanden geleden
  Verstandige mensen blijven thuis. Is toch geen ramp dat je niet met vakantie bent geweest? Gaat toch allemaal om te kunnen stoefen. Winkels sluiten, horeca en kappers sluiten dat doen ze hier in België wel, maar met z'n allen op vakantie - dat kan. Wie gaat controleren of ze echt wel in quarantaine gaan als ze terug komen ?
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?