Madrid
Volledig scherm
Madrid © REUTERS

OVERZICHT. Spaanse autonome gemeenschappen beslissen voortaan zelf welke coronamaatregelen van toepassing zijn: welke regels gelden op jouw vakantiebestemming?

Na zowat zes maanden is de alarmfase in Spanje opgeheven. Daarbij bepalen alle autonome gemeenschappen vanaf nu zelf welke coronamaatregelen er van toepassing zijn. Een overzicht van de verschillende regels die gelden in de regio’s.

  1. OVERZICHT. Canarische eilanden kleuren oranje, Italië smeekt om boekingen, Portugal voorlopig dicht voor Belgische toeristen: dit is situatie in jouw vakantieland
    PREMIUM

    OVERZICHT. Canarische eilanden kleuren oranje, Italië smeekt om boekingen, Portugal voorlopig dicht voor Belgische toeristen: dit is situatie in jouw vakantie­land

    Wie hunkert naar vakantie in het buitenland, houdt maar beter nauwgezet de coronakaart in de gaten. De situatie verandert namelijk van week tot week. Hier en daar verschijnen al wat meer oranje zones waar vakantie vieren nu al kan, maar elders zit het nog potdicht - al worden er volop plannen gemaakt om weer toeristen te ontvangen. “Boek uw vakantie, we kunnen niet wachten”, zegt de Italiaanse premier Draghi. En een vakantie boeken kan je al zeker doen op de Canarische eilanden, want zij kleuren oranje op de coronakaart. Maar in Portugal kunnen Belgische vakantiegangers voorlopig niet meer terecht omdat de incidentie in ons land te hoog is. Dit zijn de cijfers én de plannen van jouw vakantieland.