KOS
Volledig scherm
© KOS

OVERZICHT. Kan ik nog op reis naar Frankrijk zonder een derde prik? Dit zijn de regels

In tegenstelling tot vorig jaar, kan je deze winter wel skiën in de Franse skigebieden. Die gaan gewoon open. Al zal het voor niet-gevaccineerden moeilijker worden. Ook de derde prik kan voor problemen zorgen. We zetten de belangrijkste coronaregels op een rij.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 
Ruim 2 miljoen Fransen protesteerden tegen verhogen pensioenleeftijd, 44 arrestaties in Parijs
  Update

  Ruim 2 miljoen Fransen protesteer­den tegen verhogen pensioen­leef­tijd, 44 arresta­ties in Parijs

  Meer dan twee miljoen mensen zijn donderdag in Frankrijk op straat gekomen om hun ongenoegen uit te drukken over de geplande pensioenhervormingen. Dat maakte Philippe Martinez, algemeen secretaris van vakbond CGT bekend. De cijfers van de overheid liggen met 1,12 miljoen betogers dan weer iets lager. In Parijs pakte de politie 44 mensen op. De vakbonden hebben ondertussen al een nieuwe actiedag aangekondigd. Die zal plaatsvinden op dinsdag 31 januari.