Overstromingen door hevige regen in Duitsland

Ürzig, een gemeente langs de Moezel, loopt onder water.
Harald Tittel/dpa Ürzig, een gemeente langs de Moezel, loopt onder water.
Hevige regenval heeft in het zuiden en zuidwesten van Duitsland overstromingen veroorzaakt. Verschillende rivieren, zoals de Moezel, de Saar, de Neckar en de Donau zijn buiten hun oevers getreden.

Zo liep in de stad Saarbrücken een belangrijke weg langs de Saar onder en stroomde het water van een beek de dorpskern van Aach in. Langs de Moezel kwamen zeker honderd gebouwen onder water te staan, aldus de politie in Bernkastel-Kues. “De bewoners waren er mentaal op voorbereid”, klinkt het.

Honderden brandweerlieden en andere hulpverleners waren in de weer om straten af te zetten, auto's weg te slepen en gebouwen tegen het water te beschermen. Oorzaak van de hoge waterstand in de Moezel is vooral de zware regenval in de Franse Vogezen, waar de rivier ontspringt. Naar verwachting zal het water na vandaag weer zakken.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK RASSCHAERT

    Hoe kan je je mentaal voorbereiden op iets als dit ? Is er hun volledige vergoeding voor geleden schade beloofd ? Anders denk ik dat er wel enkelen zullen panikeren.