Ga naar de mobiele website
^ Top

Overleg rond 'Speedy Pass' Walibi

photo_news

Staatssecretaris voor Gezinnen Philippe Courard en de directie van Walibi zullen elkaar volgende week dinsdag ontmoeten om te praten over de 'Speedy Pass' die het pretpark invoert. Dat meldt het kabinet van de staatssecretaris. Met de pas, waarvoor extra betaald moet worden, kunnen wachtrijen aan attracties vermeden worden.

De Speedy Pass leidde gisteren tot een hele polemiek. Courard was naar eigen zeggen "geschokt" door de prijzenpolitiek van Walibi. Hij noemde het systeem niet alleen antisociaal en discriminerend, maar ook antipedagogisch. De Speedy Pass zou ook duidelijk bijdragen tot een samenleving van twee snelheden, waar de rijken voordelen kunnen afkopen tegenover de rest van de samenleving.

Walibi reageerde op haar beurt dan weer verrast omdat de pass al sinds twee jaar beschikbaar was in de Halloweenperiode. "Er is geen discriminatie. Dit bestaat ook voor concerten of andere evenementen. Sommigen betalen meer om beter geplaatst te zijn", legde de woordvoerster van het park uit. Ze voegde eraan toe dat het pretpark open staat voor debat. De twee partijen hebben nu beslist om de kwestie te bespreken.Meld een bug