Opnieuw een girafje geboren in Planckendael en jij mag mee de naam kiezen

In Planckendael is giraf Barbie deze ochtend mama geworden van een meisje. Het is het tweede girafje dat dit jaar geboren wordt in het dierenpark. "Het is feest in Planckendael", klinkt het enthousiast op Facebook. "Na een vlotte bevalling stellen beiden het super. De verzorgers zijn in de wolken. Het is een meisje en het drinkt vlot." Nog een leuk weetje: de verzorgers moeten de kleine pruts nog een naam geven en vragen daarvoor jullie hulp! Enige vereiste is dat de naam begint met een Q.

Kerngezond
Aangezien de bevalling vlot verliep en het jong kerngezond is, krijgt het publiek het meteen te zien. De baby meet zo'n 1m75 en is dus iets kleiner dan haar speelkameraadje Quasim die in februari het levenslicht zag en zo'n 1m90 was bij zijn geboorte. Voor mama Barbie is het de vijfde baby die ze in Planckendael op de wereld zet, telkens na een draagtijd van maar liefst 14 tot 15 maanden. (Respect!) De liefde tussen mama en kind is duidelijk alvast erg groot.

Naam
Iedereen mag helpen om mee een mooie naam te bedenken voor het schattige girafje. Suggesties zijn welkom op de Facebookpagina van het park. De enige vereiste is dat de naam begint met een Q. Alle dieren die dit jaar in Planckendael ter wereld komen, krijgen een naam die begint met een Q.

Wij zijn alvast razend benieuwd welke naam jullie zouden kiezen?

Bedreigd
De giraffen van Planckendael zijn leden van een ondersoort die erg gelijkt op de erg bedreigde giraffen in Niger, waarvan er nog slechts een tweehonderdtal in leven zijn. Planckendael werkt mee aan een kweekprogramma van de soort en steunt ook de lokale bevolking in Niger, zodat die niet te veel in concurrentie komt met de giraffen.

BELGA
BELGA
BELGA

Het is feest in Planckendael! Giraf Barbie werd deze ochtend mama van een kerngezond, klein girafje. Na een vlotte...

Posted by Planckendael on Friday, June 12, 2015