Oplossing voor minder file? Frankrijk test péage zonder slagboom

Automobilisten schuiven aan bij de péage van Villefranche-sur-Saône op de A6.
afp Automobilisten schuiven aan bij de péage van Villefranche-sur-Saône op de A6.
Goed nieuws voor wie rondrijdt op Franse snelwegen: op een afrit van de A4 nabij Metz zal de eerste péage zonder slagboom getest worden.

Snelwegbeheerder Sanef zal op de afslag van Boulay-Moselle werken met een systeem waarbij achteraf betaald kan worden. Het portiek zal uitgerust zijn met camera's en sensoren om de passerende voertuigen te identificeren.

De bestuurder kan achteraf de rekening van 1,3 euro online of via een nabijgelegen automaat betalen. Wie niet betaalt binnen de tien dagen zal 20 euro moeten ophoesten. Het systeem moet de files tegengaan, deze snelweg wordt immers zeer veel gebruikt voor woon-werkverkeer.

In een volgende fase wil Sanef het systeem ook uitrollen in heel Normandië, in het noordwesten. Dat zou tegen eind 2021 rond moeten zijn.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Waarom peages die wegen zijn toch al lang betaald, hier betalen buitenlanders ook niets en waar zit de EU met vrij vervoer??? gewoon diefstal op staatsniveau. Je betaald meer autostrade kosten dan brandstof en ieder jaar een lap erbij. Ga niet meer dus.

 • FRANK WILLEMS

  Mr verhaegen men betaald wel geen rijtax in frankrijk en verzekering minstens 30% goedkoper

 • florence vermeulen

  schaf de peages af ! en je hebt een dele van het probleem opgelost

 • jan wuyts

  waarom niet onmiddellijk voor gans Frankrijk uitrollen???

 • Filiep Lapeire

  En plots word € 1,30 € 20,00 Goed gezien, dat zal uiteindelijk nog meer geld in de lade brengen.