De A7 in het zuidoosten van Frankrijk.
Volledig scherm
De A7 in het zuidoosten van Frankrijk. © AFP

Opgelet voor wie komend weekend naar Frankrijk reist: het wordt weer heel druk op de weg

Wie vakantieplannen heeft, houdt ook komend weekend het best rekening met drukte op de weg. Frankrijk kleurt komende zaterdag opnieuw rood, en ook in België wordt druk verkeer richting de kust en de Ardennen verwacht. Dat blijkt maandag uit de vakantieprognose van mobiliteitsorganisaties VAB en Touring.

  1. VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Acht dagen in chalet aan meer voor maar 43 euro per persoon: dit zijn de beste deals van het moment

    VAKANTIE­VIN­DER SUPERTIPS. Acht dagen in chalet aan meer voor maar 43 euro per persoon: dit zijn de beste deals van het moment

    Vakantie en nog geen plannen? Reisexpert Christoph Godin (28) heeft zoals elke week de beste reisdeals van het moment op een rijtje gezet voor de lezers van HLN. Acht dagen in een chalet aan een Nederlands meer voor maar 43 euro per persoon? Of toch liever naar Spanje met de kinderen in een viersterrenhotel voor 216 euro per persoon in halfpension? Een overzicht.
  2. Vakantiedrukte in Europa doet filerecord in Frankrijk al meteen sneuvelen: dit zijn de beste vertrekmomenten

    Vakantie­druk­te in Europa doet filerecord in Frankrijk al meteen sneuvelen: dit zijn de beste vertrekmo­men­ten

    Dit weekend vertrekken veel Belgen op vakantie, door de start van het bouwverlof in grote delen van het land. VAB verwacht daarom druk verkeer op de belangrijkste assen in Frankrijk. Zaterdag is in het land geklasseerd als een “rode” dag en meteen is het filerecord er al gesneuveld. Op het drukste moment van de dag, om 12.05 uur, stond er maar liefst 1.142 km file op de Franse autosnelwegen, meldt mobiliteitsclub VAB.