Zicht op de Schelde en de kerncentrales van Doel.
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht op de Schelde en de kerncentrales van Doel. © Karl Bruninx

Op vakantie in eigen land: in dit natuurgebied kan je uren doorbrengen zonder een mens tegen te komen

Je kunt door kloven gaan waden in Kreta, maar ook in het Verdronken Land van Saeftinghe, niemandsland tussen België en Nederland, dool je uren in je eentje rond in een bijna eindeloos natuurgebied. Zónder de loden hitte. Het Land van Saeftinghe is ons eigen Atlantis, met gratis fata morgana. Onze journaliste trok haar laarzen uit de modder en tipt de beste adressen in de buurt.

 1. Al veertig jaar wijnmaker in het Hageland: het verhaal van Jos Vanlaer van domein Kluisberg
  PREMIUM

  Al veertig jaar wijnmaker in het Hageland: het verhaal van Jos Vanlaer van domein Kluisberg

  Liefst veertig wijndomeinen telt het glooiende Hageland intussen, en zo groeide de Vlaams-Brabantse streek uit tot hét kloppende hart van de Belgische wijnbouw. Jos Vanlaer (66), die vandaag zeven wijnsoorten op evenveel hectare wijngaarden produceert, is al sinds 1983 gepassioneerd bezig op zijn domein Kluisberg. “Toen ik begon, geloofde niemand hierin”, blikt de prijswinnende wijnmaker terug.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.