Het zwembad en de jacuzzi - in de vorm van een Martini-glas - aan boord van de Celebrity Apex, een drijvend vijfsterrenresort op zee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zwembad en de jacuzzi - in de vorm van een Martini-glas - aan boord van de Celebrity Apex, een drijvend vijfsterrenresort op zee. © Joel Hoylaerts / Photo News

Op cruise tijdens corona. Aflevering 1: “Als inspecteurs zien hoe wij hier alles reinigen en ontsmetten, dan sluiten ze aan land elk restaurant”

Bij de start van de pandemie waren het drijvende spookschepen die nergens mochten ankeren, maar intussen dobberen cruiseschepen weer vrolijk rond op zee. Als nooit tevoren? Nieuwsgierig naar ‘cruisen tijdens corona’ en om die Belgische ‘zomer’ in te ruilen voor zonnige Griekse eilanden ging ook uw krant een weekje mee aan boord. “Gasten merken het nauwelijks, maar er is een groot verschil tussen cruisen vandaag en in 2019.”

7 reacties

 • anne heimes

  2 maanden geleden
  Met covid zijn dat drijvende tijdbommen.
 • Andy Berek

  2 maanden geleden
  En de jaloerse mensen trekken weer de milieukaart, triest.
 • Didi Del Toro

  2 maanden geleden
  Onze volgende cruise komt eraan met Kerstmis en Nieuwjaar - ahoi iedereen !
 • Roland Malbrant

  2 maanden geleden
  Ik zie er al naar uit, volgend jaar in september varen we met dit schip de APEX... en ik ben er 100% gerust in dat alles zeeeeer veilig zal verlopen.
 • Patrick Van bouwel

  2 maanden geleden
  Wij gaan al 5 jaar op rij op cruise. Onze cruise van 2020 en 2021 met costa cruises zijn niet door gegaan. Hopelijk gaat ze 2022 wel door naar Ijsland, schetlandeilanden, schotland en duitsland
 1. Een B&B uitbaten: hard werken en veel regeltjes. “Eieren van bij de buren mogen we niet serveren”
  PREMIUM

  Een B&B uitbaten: hard werken en veel regeltjes. “Eieren van bij de buren mogen we niet serveren”

  In Villa Zuid-Afrika kon je zien hoe Kathleen Aerts en man Steven na tien jaar eindelijk hun guest house konden kopen. In de volgende afleveringen zijn ze druk bezig om er een goed draaiende zaak van te maken. Wat daarvoor nodig is, weten de ervaren B&B-uitbaters Anita, Joost en Luk. Hun adviezen en waarschuwingen zijn dan ook goud waard. “De papierwinkel stopt niet zodra je de vergunningen in orde krijgt.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.