Inge Bracke van Reisbureau Jempi Reizen moet door het verlengde reisverbod opnieuw klanten herboeken: "Opnieuw een pak werk, zonder inkomsten."
Volledig scherm
PREMIUM
Inge Bracke van Reisbureau Jempi Reizen moet door het verlengde reisverbod opnieuw klanten herboeken: "Opnieuw een pak werk, zonder inkomsten." © Photo News

Ook tijdens paasvakantie nog verbod op niet-essentiële reizen: wat als uw reis (opnieuw) in het water valt?

Europa ziet het allesbehalve graag, maar ons land houdt toch vast aan het verbod op niet-essentiële reizen. Het verbod wordt voorlopig aangehouden tot 18 april. Dat betekent dat voor het tweede jaar op rij tijdens de paasvakantie nog niet naar het buitenland op reis kan worden gegaan. Wat als uw reis (opnieuw) in het water valt?

46 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Een reis die nu in het water valt is geboekt door dommeriken.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Niet erg. We sparen onze centjes en vakantiedagen om nadien in alle veiligheid en rust te reizen.
 • Vince Baldwin

  1 maand geleden
  Ik heb geboekt en ik ga hoe dat ook op reis. Boetes betaal ik niet. Zij kunnen wettelijk gezien die verbod niet aanhouden na 27 maart...
 • Hilkens Björn

  1 maand geleden
  Paul Voets, als die vrachtwagens ook niet meer over de grenzen mogen dan kan je weer gaan hamsteren in de winkels. Is dat het dan wat jij wilt?
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  wie kan er nu zo dwaas geweest zijn om gauw een reis te boeken voor de paasvakantie .Bij twijfel : altijd het zekere voor het onzekere nemen :-)
 1. Reisverbod maandag op de schop, maar kunnen we meteen ook overal naartoe?
  PREMIUM
  25

  Reisverbod maandag op de schop, maar kunnen we meteen ook overal naartoe?

  De vaccinatieprogramma’s die nu zowat overal in Europa op dreef komen, zetten ook de deur naar een toeristische zomer opnieuw open. Maandag gaat in ons land naar verwachting het maandenlange verbod op niet-essentiële reizen op de schop. Dat verbod viel dan ook niet langer tegenover Europa te verantwoorden. Maar voor u meteen een vliegticket of vakantiehuisje boekt: waar kunnen we nu heen? Wat zijn de inreisvoorwaarden voor de populairste vakantielanden? Welke regels gelden ter plaatse? En wat bij terugkomst?
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?