Ook deze winter geen skitrein van NMBS naar Oostenrijk

.
thinkstock .
Net als vorig jaar legt de NMBS deze winter geen nachttrein in naar de Oostenrijkse skistations. Om haar skitrein Treski in te zetten, heeft de spoorwegmaatschappij samenwerking nodig met een partner, maar momenteel lopen geen gesprekken met een mogelijke partner. Dat is vernomen van NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Vorige winter reed de skitrein ook al niet uit. Er werd toen geen commercieel akkoord gevonden met partner Railpromo, een Nederlands bedrijf dat allerlei speciale treinreizen organiseert. Met Treski kon je vanuit Antwerpen-Berchem en Brussel-Zuid naar Oostenrijkse skistations zoals Kitzbühel, Zell am See en Innsbruck reizen.

"Mocht er toch nog een partner opduiken, zijn we uiteraard bereid gesprekken aan te gaan", aldus Temmerman. "Maar voorlopig zijn er geen plannen om de skitrein Treski opnieuw in te zetten."

De NMBS-woordvoerder benadrukt dat reizigers die met de trein op skireis willen, wel voldoende alternatieven hebben. Verschillende hogesnelheidstreinen sporen naar skigebieden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië, klinkt het.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Marcella

    NMBS wilt dat de reizigers optijd aankomen,

Video