Het verhaal van de afgeschakelde stroom speelt zich af in het van oorsprong Belgische vakantiecomplex Ten Bel op Tenerife. Hier een zicht op de beroemde, maar tegenwoordig ook verloederde toren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verhaal van de afgeschakelde stroom speelt zich af in het van oorsprong Belgische vakantiecomplex Ten Bel op Tenerife. Hier een zicht op de beroemde, maar tegenwoordig ook verloederde toren. © Joel Hoylaerts / Photonews

Ook 250 Belgen getroffen door gesjoemel Ten Bel op Tenerife: “4.000 mensen al maand zonder stroom. En gerecht doet niks”

In Ten Bel, het van oorsprong Belgische vakantiecomplex op Tenerife, zitten 4.000 mensen al een maand zonder stroom, onder hen ook zo’n 250 landgenoten. Niet omdat ze hun elektriciteitsfacturen niet op tijd hadden betaald, maar doordat de beheerder van het complex de betaalde voorschotten in eigen zak stak, in totaal zo’n 1,8 miljoen euro. “En dat is zelfs maar een deel van een nog groter corruptieschandaal”, zegt de Oost-Vlaamse Fleur Robbrecht, wier familie een appartement heeft in Ten Bel.

29 reacties

 • joeri gielen

  6 maanden geleden
  Ze praten hier over de Europese Unie...hahaha wat een grap , deze heeft nul bevoegdheid want er is tot op heden nog altijd geen Europese Grondwet.
 • nico baelde

  6 maanden geleden
  @johny chanet : heb een tweedeverblijf in de Ardennen, ga er 1 a 2 keer per maand naartoe voor een verlengd weekend (vrijdag tot zondag) en vind dit fantastisch. Ik kan uw redenering wel begrijpen, maar wij verhuren in de zomermaanden en met die opbrengsten maken wij andere reizen.
 • Walter Lippens

  6 maanden geleden
  Franky Mylle, de Canarische eilanden zijn Spaans grondgebied en behoren dus wel degelijk tot de EU.
 • Regis Desmet

  6 maanden geleden
  Franky mylle, canarische eilanden zijn Spaans grondgebied en behoren bij de Europese unie, ze hebben een autonome regering net als bv. Catalonie, als je hier een zaak heb kan je met uw Belgische vennootschap gemakkelijk een filiaal openen in tenerife of er zaak beginnen onder de EU voorwaarden of er gaan werken als EU burger, ik ga daar al 15 jaar en nee meneer chanet, de wereld interseert mij niet, maar als ik iets te vertellen heb, zorg ik tenminste dat ik weet waarover
 • Nando Garcia Fernandez

  6 maanden geleden
  Veel wijzen hier! Het is gewoon omdat er maar één conteur is en daar niet op betaald wordt dat Endesa de stroom heeft uitgeschakeld ,niet maar dan normaal toch?
 1. “Schelpen en koraal zijn beschermd, ze mogen het land van herkomst niet verlaten”: met deze souvenirs mag je niet (zomaar) voorbij de douane
  PREMIUM

  “Schelpen en koraal zijn beschermd, ze mogen het land van herkomst niet verlaten”: met deze souvenirs mag je niet (zomaar) voorbij de douane

  Tussen januari en mei controleerde de douane op Brussels Airport de bagage van zo’n 130.000 passagiers. Daarbij werden meer dan 1.041 overtredingen vastgesteld. Wat mag je wel of niet meebrengen uit je vakantieland? En hoe moet je goederen aangeven als je de maximale toegelaten hoeveelheid overschrijdt? Onze reisexpert Johan Lambrechts legt uit.