File op de A7, de Autoroute du Soleil. Het voorbije weekend was het weer van dat. Maar kan je wel veilig naar de rode zone die Zuid-Frankrijk is?
Volledig scherm
PREMIUM
File op de A7, de Autoroute du Soleil. Het voorbije weekend was het weer van dat. Maar kan je wel veilig naar de rode zone die Zuid-Frankrijk is? © afp

Nu Zuid-Frankrijk rood kleurt: kan je nog wel veilig op vakantie in ‘la douce France’?

Sinds het voorbije weekend kleurt het zuiden van Frankrijk, net als de Parijse regio, rood op de coronakaart. De vakantiebestemming bij uitstek van de Belgen kreeg niettemin - getuige de files - een massale instroom van toeristen. Zelfs al is je coronacertificaat in orde, kan je nog wel met een gerust gemoed de Autoroute du Soleil nemen voor een zorgeloze vakantie? Biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Marc Van Ranst analyseren de situatie.

12 reacties

 • patrick feyen

  3 maanden geleden
  Geen probleem, gaan als je gevaccineerd bent, dat was toch waarom iedereen moest gevaccineerd worden? Of krabbelen ze nu terug? Iedere dag sterven er 50 tgv roken maar sigaretten worden nog steeds verkocht. Iedere dag sterven er 3 aan covid. Moet er nog een tekening bij
 • Baudouin AERTS

  3 maanden geleden
  In Frankrijk zijn niet allen de festivals of discotheken de grote Corona verspreiders, maar ook de campings, want hier draagt niemand nog een mondmasker!
 • Guido Vermylen

  3 maanden geleden
  Beste. Frankrijk onveilig land mijn dochter een dag in Frankrijk en al ingebroken in wagen.
 • werner vanhoutte

  3 maanden geleden
  Stijgende besmettingen in landen waar verplichtingen het codewoord geworden zijn . Eigenaardig dat zowel media en experten daarover in alle toonaarden zwijgen. Het is zonder meer duidelijk dat hoe hoger de vaccinatiegraad ligt, hoe hoger de besmettingen zullen stijgen . 23% van de gevaccineerden in ons land is terug in het ziekenhuis beland. Waarom is men niet correct met informatie tegenover de bevolking ? De varianten overwinnen de vaccins, dit is meer dan duidelijk. Waarom dit verzwijgen?
 • Demeulenaere Wim

  3 maanden geleden
  Zalig vertoeven aan de cote d'Azur..alles toegankelijk zonder pas sanitaire. Laat jullie niet afschrikken! Vergeet de zonnecrème niet :)