Nu al druk op wegen richting Franse skigebieden

Het verkeer richting skigebieden begint op gang te komen. In Frankrijk wordt het drukker in de Alpenregio. Het is daar ook aan het regenen en op bepaalde plaatsen is men gestart met preventief strooien. Op de A6 Parijs - Beaune verlies je omstreeks half acht 45 minuten. In het Noorden van Frankrijk is de A1 Parijs-Lille gesloten in beide richtingen voor 20 km bij Roberval door een ongeval met meerdere voertuigen. Wie via Lille naar Parijs rijdt, kiest best de A29 en nadien de A16. Dat laat mobiliteitsclub VAB weten.

In Duitsland verwacht VAB vooral druk verkeer in het zuiden van het land en bij de grensovergangen met Oostenrijk. Momenteel staat er 6 km file op de A8 tussen Stuttgart en München. Bij München vertraagt het verkeer op de ring rond München (A99) richting Salzburg en verder op de A8 München - Salzburg. Aan de grensovergang met Oostenrijk staat er 6 km file op de A7 tussen Ulm en Füssen, er wordt blokrijden toegepast.

In Oostenrijk is er vrij vlot verkeer. Ook hier verwacht VAB vooral problemen op de lokale wegen. In Zwitserland zijn er evenmin grote problemen. Wel werd daar op bepaalde autosnelwegen, zoals de A13 Chur-Bellinzona, een vrachtwagenverbod opgelegd door de sneeuwval.